Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2014 16:33 - "СТО ГОДИНИ САМОТА" ЗА НЕГАТИВНИТЕ ЕНЕРГИИ
Автор: coacoa11 Категория: Технологии   
Прочетен: 4546 Коментари: 7 Гласове:
25

Последна промяна: 03.07.2014 22:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

(Дълбоки размисли)


Наскоро попаднах на един прелюбопитен текст, който обясняваше с подробности различни техники за защита срещу враждебните негативни енергии, с които сме заобиколени. Зачетох се внимателно и се размислих дълбоко. Къде е истината - във виното или във вербалната хомеопатия? Всичко вода ли е или любов? И как да се спася в океана от негативизъм? Реших точно да спазвам инструкциите.

Първо, въпросното четиво препоръчваше следното, цитирам:

"1. Работете с Архангел Михаил – помолете го да изгради защитен щит около вас и близките ви, правете това всяка сутрин. Всяка вечер молете Архангел Михаил да отнеме негативната енергия натрупана през деня. След това помолете Архангел Рафаил да ви изпълни с лечебна зелена светлина."

Наложи се да пропусна този съвет. Архангелите не са ми първи приятели. Ако на вас обаче ви се явяват всяка божа сутрин или вечер, не е редно да го споделяте с приятелите и близките си. Най-малкото ще си помислят, че сте хахави. Веднага ще започнат да ви препоръчват добри психиатри и психиатрични клиники у нас и в чужбина. 

imageАко пък архангелите са много заети с архангелските си дела и не ви се явяват, като ги помолите, не се колебайте да призовете  Свети Петър, Свети Бойко, Свети Елевтерий, Цецка Блажена, майка Тереза, папа Йоан Павел II, патриарх Максим  или в краен случай някой ходжа или арменски поп. Ще ви свършат същата работа или поне ще ви изпеят тропар и ще измрънкат молитва, за да пропъдят нечестивите отрицателни енергии далеч вас.

Възможно е терапията да има и някои странични ефекти. Преди да започнете да светите с лечебна зелена светлина може известно време да мигате в жълто или, недай си боже, да излъчвате червена светлина. Ако това ви се случи, не се притеснявайте! Веднага кандидатствайте за работа в градския транспорт и ще ви назначат на постоянен трудов договор по някоя европейска програма - като светофар на оживено кръстовище. През зимата ще изкарате и някой лев от допълнителна сезонна заетост - търсенето на светещи коледни елхи рязко нараства по това време.


Да минем сега към втората препоръка за предпазване от негативни енергии. Тя гласи дословно:

 "2. Обградете се с живи цветя и дръжте саксия с цвете близо до леглото си – живите цветя отнемат негативната енергия, попиват я и я трансформират."

Вярно, че растенията отделят въглероден диоксид през нощта, докато фотосинтезират и ще ви е малко трудно да дишате, но това са подробности, които стоически ще изтърпите по пътя към енергийния рай...

image
Най-добре е да идете на хотел в Ботаническата градина и да спите безплатно под зелените листа на някой филодендрон, сред ухания на пресен оборски тор и цъфнали теменужки. По-самотните дами могат да нощуват и до някой гигантски мужик корен или аморфофалус, до чепка банани или леха с генномодифицирани краставици, с помощта на които да трансформират натрупаната негативна енергия през деня в положително нощно изживяване.

Ако пък не успеете да се уредите с мека постеля под вековен фикус или мъхнато мушкато, не се тревожете - преселете се в Англия или в Испания. Там ще берете ягоди или див чесън, нощна смяна.
Това си е направо удар три в едно, почти като кафе, цигара и тоалетна.

Първо чесънът ще прогони всички дяволски енергии и изчадия около вас. Само грипозен с тежка хрема, напълно лишен от обоняние, ще може да се мотае около пречистената ви от негативизъм аура...

Второ - отглеждайки овошки и зарзават в спалнята, вие ще се сдобиете с безплатна закуска, салата, основно и десерт. Излишно е да говорим за ползите от къдравото зеле и  цветовете от тиква. От тази здравословна, екологично чиста вегетарианска храна собствено производство мигом ще ви падне кръвното, на секундата ще ви се вдигне потентността, тутакси ще ви порасне коса по лисото теме, ще отслабнете и измършавеете до пълна кахексия. На тази диета даже и Фидосова ще се стопи и ще заприлича на  Анджелина Джоли...

Трето - ще имате възможност за фитнес и спорт, прекопавайки лехите със страстниче по време на сън и дори ще ви плащат заплата за това.

Хората с по-авантюристичен дух и билкарски наклонности могат да нощуват в Китай или Индия, на открито, около храсталаци с годжи-бери или на ливада със свещен босилек или шатавари.  Шата-пиче и Шата-вари (в превод "тази, която притежава сто съпрузи") сигурно ще станат безспорните фаворити сред дамите с кулинарни наклонности, решили да си отварят харем. Безспорни са ползите от тулсито, ако сте решили да се освободите от излишните газове - така освен че ще се сдобиете с плосък корем, ще накарате всички около вас, включително и негативните енергии да мечтаят за "Сто години самота".

Накрая един приятелски съвет: не се престаравайте много с тази задача, за да не вземете случайно да гушнете китката, както се казва.


Тук идва моментът оцелелите да въздъхнат съпричастно към хората, на които им предстои да се гушкат с китки и да продължат смело да четат нататък:

"3. Друг начин да се изчистите и предпазите от негативна енергия е с чиста вода – ако усетите, че около вас има голямо количество негативна енергия измийте 10 пъти лицето си с вода и ще усетите облекчение."

Ама защо да се ограничавате с тези обсесивно-компулсивни ритуали? Измийте се сто пъти. Толкова е пречистващо! Мийте се докато свърши сапуна или докато свърши водата. Докато не си ощавите кожата или докато не се разтворите напълно. Когато сте в разтворено състояние животът и смъртта придобиват нов смисъл и нови измерения. Започвате да общувате с водата на молекулно ниво, губите собствената си форма и придобивате свойствата на Ненютонова течност.


Все пак не се вживявайте много в ролята си на флуид, за да не вземете да изтечете в канализацията, където е бъкано с негативни енергии и микроби. Тогава колкото и да пускате тоалетното казанче, няма да можете да се пречистите и спасите. И WC гел, и био-каналин, че даже и Райд няма да може да ви спаси. Монополистите от ВИК само това чакат - веднага ще ви хванат дирите и ще поискат да си платите не само сметката, но и абонаментна карта за пътуване по кана
лизационната мрежа. imageА при толкова миене и пътешествия сигурно ще сте им вечен роб.

Ако сте много упорити и продължавате да се миете и да увеличавате съдържанието на вода в тялото си, рискувате да се превърнете в 100% чиста вода. Разгледайте внимателно илюстрацията и ще разберете, че това си е живо прераждане.


Честито на преродилите се! Четейки нататък, останалите разбираме, че не сме приключили темата с миенето.

"4. Сутрин си взимайте душ, преди да излезте от къщи – така ще се заредите с положителна енергия, която ще държи негативната далеч от вас."

Преди години по стените на обществените къпални са поставяли мотивиращи към по-добра хигиена стихчета, като това:

"Мечката се мие, чисти,
във потоците лъчисти.
Има ли за тебе пречка,
да постъпваш като мечка?"

Излиза, че хората преди години са били къпани и щастливи като мечки. Сега призивът "Бъди мечка!" се е превърнал в "Стани пор!". Тълпа от хиляди неумити, вмирисани и смърдящи хора атакуват всяка сутрин градския транспорт. Мили хора, време е да се вслушате в напътствията на всички ваши доброжелатели и тайни рекламни агенти на "Софийска вода".  Къпете се всяка сутрин!  Къпете се с благотворителна цел! Знайте, че всеки път, когато се качите изкъпан сутрин в трамвая, спасявате човешки живот. Само от вашата добра воля да се изкъпете зависи да няма повече смъртни случаи от задушаване в транспортните возила...


След като най-накрая сме се изкъпали, стигаме до последната препоръка:

"5. Обградете се е положителни хора – това не е толкова лесно, колкото звучи, но се старайте да общувате с хора, които мислят положително, които не се оплакват и не търсят само негативното в живота."

Не е лошо първо вие да престанете да се оплаквате. Заплатата ви била малка, сметките - големи, жена ви била пълна, хладилникът - празен. За всичко има лекарство, важното е да спазвате основните принципи на вербалната хомеопатия. Корените на тази древна наука откриваме в приказките. Още Пепеляшка е чакала феята да й направи каляска от тиква с вербална хомеопатия. Принципите на съвременната вербална хомеопатия са прости и лесно изпълними, не се изискват особени усилия или финансови средства. Не е необходима и каквато и да било мисловна дейност. Тя дори строго е противопоказана. 

Но стига суха теория, нека пристъпим към практически упражнения. За целта напълнете една чаша с чиста чешмяна вода. После застанете пред хладилника и започнете да му повтаряте, докато разклащате енергично водата: "Пържоли, кюфтета, филе..." И пак: "Пържоли, кюфтета, филе, шопска салата, ракия!" Жената може да строите до вас да повтаря: "Гъши черен дроб с праскови... гъши черен дроб с праскови..."  После заедно изпийте на един дъх водата и все едно тя е вечеряла в елитен френски ресторант, а вие - в кварталната бирария. Не прекалявайте с хомеопатичната ракия, за да избегнете домашните скандали!

Така, като се нахраните обилно, вече сте други хора - започвате да мислите положително и забравяте за целия негативизъм в живота. Вече можете да опитате и вербалния секс с всички фолк-диви, с които ви облъчва "Планета". Тихичко, да не ви чуе тоя вампир жена ви или оня урунгел тъщата.

Изобщо вербалната хомеопатия е много заразителна. Вчера например чух един колега да повтаря пред трамвая, разклащайки пластмасова бутилка с минерална вода: "Порше 918 Спайдер, Порше 918 Спайдер...." Жената на друг колега пък повтаряла докато загуби глас пред огледалото: "Рокля Армани, чанта Гучи, обувки Долче и Габана..."

Можете да прилагате принципите на вербалната хомеопатия във всички магазини, у дома, на открито или на закрито, без всякакви ограничения. Говорете на мебелите, общувайте с превозните средства, тревата и паветата! Усмихвайте се на пътните знаци! Със сигурност ще станете положителни и задоволени личности, с които всеки ще поиска да се обгради в уютната обстановка на подходящото лечебно заведение.



image



Гласувай:
25



1. coacoa11 - Морски привети, Блонди. . . крас...
12.06.2014 17:45
Морски привети, Блонди... красавице ;)
Усещам как излъчваш сияйна зелена светлина. Да не вземеш сега и аморфофалуси да садиш? Сакън, да не си посмяла с китки да се гушкаш! Виж ако пропишеш хумористични есета току-виж ти стана фенка :)
цитирай
2. coacoa11 - Блонди, чела ли си "Сто години ...
12.06.2014 21:35
Блонди, чела ли си "Сто години самота" или наблягаш само на езотериката?
И дали в целия блог сме само аз и ти? Слагам джапанките и отивам да проверя в Морската:)
цитирай
3. faktifakti - скъпа, ако изпълня съветите ти , след това ще ме приберат онези с белите престилки.
13.06.2014 13:52
но за повдигане на настроението стават.
и ако трябва да бъда сериозна - всеки си има начини , за да "трепе" негативните енергии. ако неговия си начин му помага- що не, колкото и да е безумен.
в крайна сметка всичко е в главата.
усмивки.
цитирай
4. coacoa11 - Така е. Всичко е в главата, Ева. И...
13.06.2014 21:05
Така е. Всичко е в главата, Ева. Измисляйки негативните енергии им даваш живот, после си отваряш работа да ги трепеш... Луд умора нема, само се поти :) Важното е да има много усмивки.
цитирай
5. aip55 - Уаууу, че
13.06.2014 23:34
странни мисли са те напънали! Не ти препоръчвам друг път да четеш/разсъждаваш, толкова на дълбоко в текстовете......
Мъчно ми е за този портрет Боко-Архангел, който си го изтипосала в началото. Та той ми прилича на опечален образ от помийна яма на снимката. Сигурно много е загазил сиромаха му със сиромах. Умислен плашок, който току що надзърта от кошчето за душевни отпадъци.
Иначе съветите ти може и да хванат деКиш, като се има на предвид, колко индувидуално творчески си подходила за да ги разясниш/иронизираш на читателите ти (в които съм и аз).....дееее.
Мисля, че съвет №-2 ти е най, закачлив по-повод на рационалният начин на живот, като си започнала от селско-стопанският начин за мислене и свършваш с подхлъзващата тема за либидотооооо......
Аааа...., бе от всяка идиотия, може и поука да се вземе! Не е фатално, ако се преосмисли.
Развесели ме Соа...., но още ми е трудно да асимилирам ефекта от поуките ти.
Поздрав и хубава вечер!
цитирай
6. coacoa11 - Айп, не става да не чета насред &q...
14.06.2014 18:39
Айп, не става да не чета насред "Четящият човек". Въпросът е, че подобна литература ни залива отвсякъде. Ако човек се поддаде на внушенията й могат да се случат тъжно-смешни неща. Вместо да потърсим причината за неблагополучията у себе си или просто да приемем, че сме имали лош ден, веднага набеждаваме хората около нас, че ни заливат с негативни енергии. Ставаме мнителни, суеверни, страхливи. Това е целта на хората, които искат да манипулират съзнанието ни и да се възползват от слабостите и уязвимостта ни, естествено за своя изгода. Дори и да нямаш проблеми в момента се опитват да ти вменят, че си урочасан. Ако им повярваш, започваш да им се подчиняваш, вярвайки, че имаш нужда от тях, за да те избавят - със съвети, баене и разваляне на магии. Безскрупулни са в желанието си да се обогатят за твоя сметка.
Това исках общо взето да кажа.Но стига сериозни обяснения, вечерта е прекрасна. Дишай дълбоко, всичко е аромат на липа и море:) Поздрави!
цитирай
7. emi1ts - Поздравления!!
08.07.2014 06:52
Страхотно чувство за хумор!Супер е посланието:))
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: coacoa11
Категория: Лични дневници
Прочетен: 463295
Постинги: 46
Коментари: 819
Гласове: 2835
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031