Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2017 08:01 - ДОНЯ ЖУАНКА В ЕДНА АНГЛИЙСКА ПАЛАНКА
Автор: coacoa11 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9253 Коментари: 14 Гласове:
14

Последна промяна: 22.09.2017 11:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Хелоу, чадо! Как сте там, у българско, още ли джиткате? Я съм доня ти Жуанка, пишем ти от една английска паланка. Ногу съм добре, да не ме мислите. Обаче тия нещастници, англичаните, немаш си на идея колко са зле, милите....Кво да ти разправям - сутрин, още не са си отворили очите и веднага им скапват настроението - централно, по новините!   За добро утро им съобщават я за некой атентат, я че дигат цената на бирата и им спират твърдото.

image

Като излезнат сутрин на улицата, почват веднага да се чудат днеска на екарисаж ли са или на корида. Ако им се размине срещата с некой джелатин - терорист и не станат на бон филета и котлети, може да поприпкат пред некой тореро с микробус наместо сутрешна гимнастика. Фитнесът си е здраве и дълголетие, ей! Накрая, ако и у метрото нема бомба, това си е повод за сериозно напиване. Да, да, ама нееее... Секи сървайвар, който от страх и ужас обърне повече от 3 бири или 2 чаши вино требва да се лекува със специален хап срещу пиянство!


image


Пак по новините оная сутрин обадиха, че младите рано-рано ги тръшвала депресия и бегали от домовете. Девойките пък бегали не само от домовете, а и от страната. Ногу модерен стана секс-туризмо по Ирак и по Сирия, чадоууу.... Дали да не земем и аз, барабар с девойките, да избегам, че тука никой не ме бръсне за слива с тия стари кокали? И да ме транжират не щат даже. А там току-виж ми излезне късмето....

Докато изключим телевизоро, рекоха че и заплатите им намалели с 4% за последните 4 години. Бедничките! Ма кво да ти разправям, много зле живеят горките хорица. Обаче за сметка на това пък дълго живеят, да му се не види... Имали над 14000 столетници, представяш ли си как са оцелели цял век и кусур при тия условия!

Ама остави ги хората. Тия дотам са изпаднали, че даже и животните им са зле. Експлоатират ги 24/7, ката сезон. Вземали, моля ти се, че развъдили некаква специална порода свине да им копаят пустеещите площи наместо булдозери. Стрижели ги и за вълна. Още ми е чудно как така не са се сетили и да ги доят? От Лондонската зоологическа градина пък безплатен хитов животински Биг Брадър излъчват. Тия за мисия "ТКЗС" не са ли чували?

Друго си е у родината! У цела Европа бирата е най-евтина у нас. То и заплатите са ни най-евтини, ама това са подробности, айде да не се задълбочаваме толкуз. За хората не е много сигурно, но животните у нас са на голема почит.  Още се сещам как сутрин по нашите централни новини съобщаваха, че прасета се разхождат на воля пред Пловдивския университет и поздравяват с радостно грухтене студентите. Край Марица пък кротко си пасеше стадо свободни щастливи крави. Глутница кучета превзе Варна, лаели и си минирали необезпокоявани територията.

image








Даже в Биг Брадър истинските прасета, крави и кокошки ги дублираха хора - отменяха ги така да се каже в тежките им задължения да спят върху слама, да снасят яйца или да ядат силаж. Да не говорим пък за любовта на българските роми към конете и каручките! Бай Танас от Пловдив примерно коня си не сменя, даже и хубава жена или нова кола да му дават!  Ако пък по нещастно стечение на обстоятелствата не си се родил кон, а магаре, то пак може да си живееш добре по нашенско, че даже и да влезеш у парламенто и оттам да се радваш не само на ромската, а и на всенародната любов. Преди бая време едни градски беха изтъпанчили бай Марко на мегдано и за депутат го гласятха хората...

Леле, убаво си беше по нашенско, ще знаеш.... Айде да потеглям на бачкане сега, пък некой път пак ще си пишем, може пък и да се видиме за Коледа.  Да слушаш майка ти, да одиш на даскало и да не висиш по цел ден у фейсо, че като се върна ще те разфасовам и транжирам на суджуци!  Поздрави на целата рода и на целото село!

Леля ти Жуанка 




Гласувай:
14



Предишен постинг

1. radosslav - Коментирам преди да съм прочел
22.09.2017 10:30
Жалко че блог.бг прецакаха инструментите за форматиране и вече не можеш да публикуваш със снимки и картинки както преди. В България не може да изтрае някой да има нещо хубаво и винаги го прецаква. Такива са българите завистници и безотговорни. Освен това като им направиш забележка да се поправят, типична черта е да ти се скарат даже да те набият, че кой си ти да им кажеш че са направили нещо неправилно. Дай да видим сега какво си написала :)))))
цитирай
2. coacoa11 - Ех, Радо, не си падаш по нуди-тек...
22.09.2017 11:49
Ех, Радо, не си падаш по нуди-текстовете, значи! Айде, за сички любители на шареното, турам 2-3 картинки, гепнати от нета, весело да става. Не са най-подходящите, но времето е кът, така че това е положението...
цитирай
3. radosslav - Еи и
22.09.2017 12:14
Как сте там у бугарско? Поне пиенето е евтино и англичаните се надпреварват да се напиват на слънчев бряг :))))) Нито бряг виждат нито слънце щот не слизат от бара, който е в мазето. И после били на море :)))) А бе не им завиждай на западняците, в България си е супер. Богата държава сме, но богатството го държат прекалено малко хора, в това е проблема.

Батко то Жуан
цитирай
4. faktifakti - смях се с глас
22.09.2017 13:02
майсторке на сатирата
прегръщам те
цитирай
5. ferhunde - Да, ханъм, кьотекът за първа е уб...
22.09.2017 14:21
Да, ханъм, кьотекът за първа е убийствен.
Но никой освен нас двете не заслужава да е там.
цитирай
6. ferhunde - Хаха, къде е Корти да спипа тоя за ...
22.09.2017 15:40
Хаха, къде е Корти да спипа тоя за ушите?
цитирай
7. aip55 - С интерес
22.09.2017 21:29
както винаги чета твоите творения.
Имаме нужда от такива четива в блога.
Пък чак и Филибето си наобиколила...хм ми поздрави,
е нека си тече Марица, по важното е
да има червено вино и пекана кървавица.!
Стойностен сатиричен пост си направила,
с есени шарени фантазийки.
Есенен поздрав от Филибето...
цитирай
8. travell - :)
23.09.2017 15:33
Блогът затъва и се превръща в блато, но това имало и добра страна. Появява се жабката!
Странен разказ, друго не мога да кажа, скъпа!
цитирай
9. coacoa11 - Радо, Казват, че Слънчака бил като ...
23.09.2017 22:53
Радо,
Казват, че Слънчака бил като детска градина в сравнение със Сохо в Лондон. Баркроловете почват с шотове, продължават с балончета с райски газ и накрая студен маркуч за изтрезняване. Най-разюздани били англичаните. Моето впечатление също е такова - на връщане от Лондон всичкото англичан накуп изпи запасите от бира на борда, след което почна да поръчва твърд алкохол. Добре се бяха наредили още на летището.
Няма по-хубаво от дома, така че където домът - там и родината. Който където намери късмета си - да живее там щастливо. Верно, че емигрантите са в малко разкрачено положение - между България и новата родина. Не е лесно, разбирам го, защто и аз съм така - между сушата и морето...
цитирай
10. coacoa11 - Мерси, Ева! Прегръдки и на теб!
23.09.2017 23:26
Мерси, Ева! Прегръдки и на теб!
цитирай
11. coacoa11 - Ферхунде ханъм, зарежи я тая първа. ...
23.09.2017 23:30
Ферхунде ханъм,
зарежи я тая първа. Защо ти е да висиш сред киноа и розови гащи? Помпаджията не знам кой е, не са ми ясни и критериите за помпане. То няма и значение - аудиторията тук е малка, а читаемостта - изключително ниска. Който търси популярност трябва да избере друго поприще. Ей, на - хората книги написаха и издадоха, без да са помирисвали първа.
цитирай
12. coacoa11 - Поздрави, Айп! На теб и Филибето!
23.09.2017 23:33
Поздрави, Айп! На теб и Филибето!
цитирай
13. coacoa11 - Травел, скъпи! Как си, душо блага? ...
23.09.2017 23:35
Травел, скъпи! Как си, душо блага? Ще мина на гости, да попрочета нещо ново и при тебе.
цитирай
14. djani - Жабче, как съм изтървал този ти пост?
08.12.2018 20:57
Вече си мислех, че не останахме ентусиасти в блога. Защото и аз доста разредих графоманщината си. Ежедневието стана толкова пъстро еднообразно в този безконечен преход към нищото, че отразяването му е просто безмислено. А впечатленията ти от Ингилизко съвпадат напълно с моите от преди петилетка. Елитът на принципа "разделяй и владей" без верижна реакция ни разпадна не на елементарни, а направо на нано частици. Малцинство, дори от една частица, надделява над останалите. Диктатура на малцинствата. Особено на женското "Me too". Вече и аз се опипвам, къде съм ощипан преди 30 години...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: coacoa11
Категория: Лични дневници
Прочетен: 463130
Постинги: 46
Коментари: 819
Гласове: 2835
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031