Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2014 08:53 - ПОЧТИ ЛЮБОВНО ПИСМО
Автор: coacoa11 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11460 Коментари: 28 Гласове:
27

Последна промяна: 27.09.2014 08:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

                                                                ДО КАРЛСОН,
                                                                КОЙТО ЖИВЕЕ НА ПОКРИВА

Здравей, Карлсоне, живеещ на покрива!

Питаш къде сме се загубили? Не сме се губили, приятелю, иначе все някой щеше да ни е намерил досега... само в суматохата сме забравили да се търсим. И аз бях близо до небето това лято – на 16-ия етаж, така че и двамата сме живели нависоко, далеч от суетата и дребните житейски проблеми. Близо до слънцето, макар и на различни надморски височини и географски ширини. Ти в планината, аз - до морето. 

image

Знам, че си най-добрият майстор на покриви в целия свят. Редиш керемиди като млад циганин от Столипиново и си почти толкова красив и черен. Силен като Атлас, за да крепиш небесния свод, докато ми развиваш звезди оттам с винтоверта. „Умен и умерено пълен. Накратко, мъж в разцвета на силите си”, съвсем по Линдгрен. Иначе нямаше да се казваш Карлсон, нито да ми определяш писмени срещи по покривите или строителните хипермаркети...


image

Питаш как мина отпуската – съвсем, ама съвсем обикновено си мина. Да не кажа досадно. Първата седмица сменях водомери, слагах пломби, плащах данъци и сметки. За малко да дам фира от бързане всичко да свърша – първо си преплетох краката на моряшки възел, а после ги навирих и цопнах в една локва. Знам, знам, че имаш най-добрата система за оптично приземяване, но виждаш ли, моята от стрес не сработи...


image
Земетресение не стана, обаче от силния страничен вятър
роклята ми се вдигна до шията. Мокра и само по прелести доста мъжка публика събрах. Е, така се  стреснаха, че забравиха да ми ръкопляскат за изпълнението. Дребна работа, мъже, какво да ги правиш... И да, знам, че си най-добрият спасител на света, в разцвета на силите, но кого, по дяволите, спасяваше вместо мен?



imageСдобих се с рани на коляното и двете длани. Направо втора линия на живота и трета линия на съдбата си издълбах на дясната ръка. Не знам дали е на преселване до морето или на нова любов, пък и не смея да питам някоя гледачка... Може пък морето да ми стане новата любов? Ти как мислиш, нали си най-добрият ясновидец на света?

Два дни чаках да пуснат проводник за интернет, за да разбера после, че ще го ползвам, само за да ме проводи да сменя партидите за тока, парното и водата. За друго не остана време. Втората седмица трябваше да монтирам дръжки на вратите, маса да сглобявам, че и моноблок да сменям. Тоалетна дъска с антибактериално покритие и капак със забавено падане слагах... сега търся със забавено вдигане. Знам, знам, ти палиш от четвърт и нямаш нищо общо със забавеното вдигане!

Плочките и дограмата по метода на пробите и грешките само от втория път станаха.
Знам какво ще кажеш – „Дреболии, обикновено нещо, не си струва да се ядосваш!” Прав си! Колко му е да залепиш всички плочки и после да ги разбиеш? За проблемите с електричеството ще си мълча. Дреболии, дреболии, ама току-виж прехвръкнали едни искри и станало късо съединение не в кухнята, а в пощата...
Бум!

image

Та какво ти разправях? Ааа... почивката беше съвсем, ама съвсем обикновена. Да не кажа досадна. Свикнах да си ходя на плаж със схемата на тоалетното казанче. Поплувам, поплувам малко, па седна под чадъра да я разучавам. Тая адска машинка с горно водоподаване, вертикално оттичане и реверсивен механизъм може да побърка всеки нормален човек. Гарантирано. Но не и теб. Знам, бе, как да не знам, че си най-добрият водопроводчик на света! Ама и аз не падам по-долу! Научих се да сглобявам и разглобявам тоалетното казанче за време, вместо автомат „Калашников”. Световен рекорд мога да поставя! Уплътнения сменях, псувах, клех, обаче отвсякъде тече... По едно време реших да си купя нова, хубава кофа с механизъм за пълнене до средата и мануално изпразване. Хем фитнес, хем икономия на вода значи! Но после ме озари идеята да монтирам спирателен кран пред казанчето, та най-накрая спря да фучи като парен локомотив на всеки пет минути, за да допълва вода. Знам, знам! „Дреболии, обикновено нещо, не си струва да се ядосваш!”


И атмосферата си я биваше. Представи си - адска жега, климатик няма, упойващи изпарения на блажна боя, пресен латекс и нов ламинат изпълват въздуха и белите ти дробове... Как да не се възнесеш или най-малкото да преминеш към анаеробните форми на живот? Е, какво толкова има, ще кажеш. Обикновено нещо, ремонт, на всеки може да се случи, дреболия някаква. Все пак имаше и от необикновените моменти – плувахме като рибки, ядохме пясък, пихме лимонада и видяхме дъга над морето. Броихме звезди и корабчета. А Луната падаше всяка нощ в морето пред блока и трябваше да я спасяваме да не се удави, помниш ли?


Кога пораснахме, приятелю мой, Карлсоне, живеещ на покрива? Сменихме конструкторите с къщи от бетон и тухли. Есен е, но продължаваме играта. Живеем. Всеки в своя свят и в своята къща. Всеки на своя покрив. Нали знаеш, че за мен си оставаш най-добрият и най-любимият Карлсон на света, макар и все още никой да не вярва, че съществуваш?

Да не забравя да те питам - ще ми услужиш ли за малко с твоята перка, че самолетите сега хич не са сигурни, а скоро смятам да летя към Шеруудската гора, да понабера малко жълъди и да погостувам на Робин Худ. Пътьом може да хвърля едно око и към твоя покрив, да видя как си наредил новите керемиди. Ще ти помахам отвисоко и ще продължа. А ти, ако не забравиш, другата есен пак ми пиши! Сигурно ще ти отговоря, нищо че ще сме пораснали  с още едно лято.

Поздрав най-сърдечен,
от един приятел,
жив
еещ на покрив далечен!





image



Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. emi1ts - Привет!
27.09.2014 09:33
Радвам се ,че имах удоволствието да прочета!Супер свежо настроение:)) Всекидневните проблеми ,погледнати по този начин...:)И с много въображение!
Поздравления!Хубав ден!
цитирай
2. djani - Колко миньорно квакаш...
27.09.2014 09:45
И предизвикваш най-топли и положителни чувства, особено за живущите край морето. Както и размисли за смисъла на живота в делничната суета на ежедневието ни. Винаги си много лирична и добронамерена и от написаните редове блика любов, което поражда взаимност...
цитирай
3. milady - ;))))
27.09.2014 09:45
многооо...сладко...
вдъхновителноооо...жабке
да полетим.......а....
цитирай
4. coacoa11 - Мерси, Еми! Винаги си добре дошла да ...
27.09.2014 10:36
Мерси, Еми! Винаги си добре дошла да терминираме всекидневните проблеми с порция смях! Ти напоследък да си правила ремонт :)
цитирай
5. emi1ts - :)
27.09.2014 10:53
Не съм правила скоро и явно съм се лишила от такива "прелестни " изживявания:)
цитирай
6. coacoa11 - Ясно. . . като стигнеш до там, оба...
27.09.2014 11:07
Ясно... като стигнеш до там, обаждай се, аз съм вече ВИК - професионалист, фирма мога да си отворя :)
http://www.youtube.com/watch?v=iHkTbmN8Jok
цитирай
7. freeoldmen - Абе малко е трудничко,
27.09.2014 11:07
но после е голям кеф, като знаеш, че сам си си направил ремонта, всичко ти е ново и няма на кой да се сърдиш за допуснатите дребни нередности.
Хареса ми иновацията със спирателен кран преди казанчето, всъщност е класическо българско решение на проблема...:-)
Представям си каква гледка имаш от тази височина към морето, благородно завиждам...и да завършим с библейска благословия- нека никога не се развалят асансьорите ви!!!
цитирай
8. coacoa11 - Джани, няма по-добро място за жи...
27.09.2014 11:14
Джани,
няма по-добро място за живеене от морето... Обмислям вече да стана русалка:)
цитирай
9. coacoa11 - Милейди, официално те добавям в ...
27.09.2014 11:18
Милейди,
официално те добавям в "Любими"!
Ще летим, налага се... и като кацнем, темата ще бъде "Приключенията на Доня Жуанка в една английска паланка" :). Разчитам да играеш главната роля:)
milady написа:
многооо...сладко...
вдъхновителноооо...жабке
да полетим.......а....

цитирай
10. coacoa11 - Freeoldmen, Амин, дай Боже :) И не ...
27.09.2014 11:30
Freeoldmen,
Амин, дай Боже :) И не само асансьорите да са здрави, а и токът да не спира за профилактики... От моите уста в божиите уши, както се казва. Макар че с новите цени наистина перката на Карлсон трябва да крада:)
цитирай
11. aip55 - Завиждам ти, че
27.09.2014 12:43
ти идват такива идеи, с които разведряваш така напрегната политическа ситуация, в която се намираме.
Ще ми е трудно и не знам как ще се почувствам, ако сглобя от парченца пъзел на собствения си образ на местото на твоят герой...? Как ли ще изглеждам от п(Т)ичият поглед този шедьовър-пъзел? Хммм, ще му трябват доста солидна купчина от буквички и БУКВИ, за да ме онагледи и възпроизведе в действителност...!
И знаеш ли, че ще е по-приятно да станеш русалка ( както казват,, от кон на магаре") , е ми разбира се, не можеш да сравниш жабешката красота с русалската, като красота, грация и нежност...! Репутацията ти ще набъбне чак до морето...!
А защо не и в небесата в които се каниш да летиш с Ю....!
Ще ти издам една блогова тайна! Ю... няма книжка за пилотиране, да не се наложи да катапултирате в морето без парашути. Ще ми липсвате много.
А сега сериозно. Хубаво се е получило разказчето. Развесели ме и постигна ефекта, за което си го написала. Поздрав С.......11!
цитирай
12. milady - re aip 55 :))))
27.09.2014 13:45
аз съм Русалка от Лемурийско още ...
и обичам да си играя с вълните ....
след 33 г зад волана и..500 хиляди км....
да управлявам Самолет, ще са ми нужни около 3 дни,
При 120/ средно/ за НАТО задълж. летателни часове/
в БГ са само 80/...Така ,чее...

пс. А, ти айпи55, няма да ми липсваш ..
НЕ си мой ТИП МЪЖ /най сериозно/
цитирай
13. coacoa11 - Здрасти, Айп, радвам се, че си се ...
27.09.2014 13:48
Здрасти, Айп,
радвам се, че си се посмял. Влизаме значи сега в следната ситуация:
http://www.youtube.com/watch?v=vaIbpSaEoYc
Ние с Милейдито сме в самолета и падаме, ти караш колата... и внимавай с бабата пред теб, де :)
Или по-добре да те пратя на риболов? Взимай пакета с Доритос, само внимавай да не хванеш някоя мъжка русалка :)
http://www.youtube.com/watch?v=_oADcrx76Iw
Най-добре е да се приземим малко и да си помечтаем за тоалетните на бъдещето :)
http://www.youtube.com/watch?v=8SakpEVILVQ
цитирай
14. freeoldmen - мъжка русалка = руснак
27.09.2014 13:54
:-)))
цитирай
15. coacoa11 - Милейди,
27.09.2014 14:27
Виж сега, ти не му налитай на Айп толкова, изобщо не си негов ТИП, да знаеш :)! Току-що съобщиха по агенция "ЕМК" (Един Мъж ми Каза), че той си падал по ... рускини. Нали така, Freeoldmen :)))
Така че няма да го пращаме на частни уроци при GoGo. Той сега е в далечния Север, на водка и рускини, нека му е зле :)
http://www.youtube.com/watch?v=_hmSw7_2jkg

milady написа:
аз съм Русалка от Лемурийско още ...
и обичам да си играя с вълните ....
след 33 г зад волана и..500 хиляди км....
да управлявам Самолет, ще са ми нужни около 3 дни,
При 120/ средно/ за НАТО задълж. летателни часове/
в БГ са само 80/...Така ,чее...

пс. А, ти айпи55, няма да ми липсваш ..
НЕ си мой ТИП МЪЖ /най сериозно/

цитирай
16. troia - Направо
27.09.2014 18:33
ми отговори на въпроса...Къде се губи цяло лято?:))
И моля те ако имаш една перка в повече, дай и на мен, защото не е хубаво да ходиш самичка в Шеруудската гора при Робин Худ. Аз ще съм ти морална подкрепа.:)
Много забавно и весело си го написала. Ще ми е интересно какъв ще ти монолога с дядо Коледа или да не питам, защото е тайна.
Поздрави!
цитирай
17. coacoa11 - Троя, здравей, перката е само една, ...
27.09.2014 21:49
Троя, здравей,
перката е само една, не стига да изперкаме и двете :) Все някой трябва да остане нормален и разумен. Виж ако оцелея в Шеруудската гора, обещавам да ти открадна една стрела от принца на крадците, за да те въоръжа - нали си амазонка и принцеса-войн :)
За диалог с дядо Коледа още е раншко, освен ако не говорим с Айп, той го замества, в далечния Север. По непроверени данни обаче всичките му Снежанки били с разстройство:)
цитирай
18. faktifakti - с тънко чувство за хумор,
27.09.2014 23:10
с житейски леко тъжни и смешни ситуации и поуки,
поднесен пикантно , с въртеливи движения на перото ти - разказ.
десятка.
цитирай
19. coacoa11 - Мерси, Ева. Чакам си измъчената ...
27.09.2014 23:28
Мерси, Ева. Остави ги тия али-бали с перото, чакам си измъчената усмивка.
цитирай
20. aip55 - Виж сега, ти не му налитай на Айп т...
28.09.2014 10:01
coacoa11 написа:
Виж сега, ти не му налитай на Айп толкова, изобщо не си негов ТИП, да знаеш :)! Току-що съобщиха по агенция "ЕМК" (Един Мъж ми Каза), че той си падал по ... рускини. Нали така, Freeoldmen :)))
Така че няма да го пращаме на частни уроци при GoGo. Той сега е в далечния Север, на водка и рускини, нека му е зле :)
http://www.youtube.com/watch?v=_hmSw7_2jkg

milady написа:
аз съм Русалка от Лемурийско още ...
и обичам да си играя с вълните ....
след 33 г зад волана и..500 хиляди км....
да управлявам Самолет, ще са ми нужни около 3 дни,
При 120/ средно/ за НАТО задълж. летателни часове/
в БГ са само 80/...Така ,чее...

пс. А, ти айпи55, няма да ми липсваш ..
НЕ си мой ТИП МЪЖ /най сериозно/



Оуууу, ама че купон се е завихрил тука.
Тандем , след тандема и игнор от Ю...
Ю, демонстрираш словоблудство за некунсумирани игрички!
Приказни шегички, закачливи метлички!
Хм, пробваш се да тропаш по клавишите, с идеята да не заспиш на клавиатурата!
Не искам да влизам в полемика с тебе, защото уважавам и оценявам позитивно интелекта ти, възможностите, които ти е дала природата. Но за съжаление егото и суетата ти са попречили, пречат и сега, а и все така
ще продължават да пречат да срещнеш подобаващия ти
обект/субект, който би те е накарал да се почувстваш значима
във всичките си, дори и мними качества, реализирайки своята
безгранична а/би/поли-сексуалност, оставайки без дъх на живо, а не само
блееки по спомени от гъдели. Блееее, блееее, блеееее!
цитирай
21. coacoa11 - Ехоооо. . . вие, двамата! Това е б...
28.09.2014 13:56
Ехоооо... вие, двамата! Това е блоговата ми сцена, а не бойно поле... няма да събирам трупове след вас! Шеги и закачки може, сръдни и обиди не се допускат! Прибирайте шпагите и се помирете!

Айп, Милейдито е амбициозна и честолюбива дама, за която няма невъзможни неща. Освен това носи крехка, лесно ранима душа и по женски има нужда от защита, подкрепа и уважение. Ти отговори ли й на въпроса: "А мен кога ще защитиш?"
Освен всичко друго Милейдито е и най-добрият Карлсон в рокля. Как можеш да се съмняваш, че ще подкара самолет, като е най-добрият шофьор на света? Аз съм сигурна, че и совалка или космически кораб няма да й се опрат. Прояви, моля ти се, малко Свръх Разум и не й се навирай в торсионното поле :)
Гледай си рускините, пардон русалките и си свиркай... Монолога на дядо Коледа ако искаш напиши. Ако пък погледнеш сериозно на нещата - избори идат, ей, и ... май сме от една партия с Милейдито :)

Милейди, вярно, всички сме тук, за да се учим. Ти естествено си тук, за да ни поучаваш :) Няма ли начин да го правиш с повече чувство за хумор?
цитирай
22. aip55 - Ехоооо. . . вие, двамата! Това е б...
28.09.2014 16:04
coacoa11 написа:
Ехоооо... вие, двамата! Това е блоговата ми сцена, а не бойно поле... няма да събирам трупове след вас! Шеги и закачки може, сръдни и обиди не се допускат! Прибирайте шпагите и се помирете!

Айп, Милейдито е амбициозна и честолюбива дама, за която няма невъзможни неща. Освен това носи крехка, лесно ранима душа и по женски има нужда от защита, подкрепа и уважение. Ти отговори ли й на въпроса: "А мен кога ще защитиш?"
Освен всичко друго Милейдито е и най-добрият Карлсон в рокля. Как можеш да се съмняваш, че ще подкара самолет, като е най-добрият шофьор на света? Аз съм сигурна, че и совалка или космически кораб няма да й се опрат. Прояви, моля ти се, малко Свръх Разум и не й се навирай в торсионното поле :)
Гледай си рускините, пардон русалките и си свиркай... Монолога на дядо Коледа ако искаш напиши. Ако пък погледнеш сериозно на нещата - избори идат, ей, и ... май сме от една партия с Милейдито :)

Милейди, вярно, всички сме тук, за да се учим. Ти естествено си тук, за да ни поучаваш :) Няма ли начин да го правиш с повече чувство за хумор?


Аз не и се сърдя и не го взимам навътре, когато се разлюти.
Много си права, че не и се извиних, за което го отчитам като грешка. Някъде бях коментирал, че има добър интелект и че е умна. Никога не съм имал дори и на ум да се навирам м/у торсионите, защото знам, че там е най-голямата тежест на товара.
Но за разлика от нея ме заболя, като ми писа, че ме мрази, защото аз не мразя никой в животът ми.
Извинявай, ако съм нарушил мирният и спокоен тон. Прегръщам Ви и двете приятелски...
цитирай
23. faktifakti - що - аз имам право да си кажа мнението . ето усмивка :) , споко за мен.
30.09.2014 14:52
coacoa11 написа:
Мерси, Ева. Остави ги тия али-бали с перото, чакам си измъчената усмивка.

цитирай
24. radosslav - Почти любовен отговор
05.12.2014 18:21
Знаеш ли кой съм аз? Не знаеш но няма и да ти кажа, а ще седя на покрива сам. На новия покрив с полиуретанова топлоизолация, която обаче въобще не ме грее щото е отдолу, а аз съм отгоре. А духа един вятър, даже не знам хубав ли е или лош, защото от една страна ми е студено, а от друга вятъра прави ток от перката ми, значи е добър - зелен вятър за зелена енергия. Ако не знаеш, аз се преориентирах от вертолетна перка към генераторна. Зега не мога да летя, обаче сам си правя тока. Скука сестро скукаааа. Само отвреме на време подсвирквам на жените дето минават отдолу и им подвиквам, че ще ги изчукам, ей така съвсем на сериозно, въобще не се шегувам. А те ми викат, много си далечееееее, няма как да стане. А не знаят, че той вече ми е станал, обаче съм си далече. Аз на покрива на Европата, а те някъде долу вдясно и малко на изток. А не мога и да се спусна до тях, щото перката ми вече не лети, а прави ток, а задника ми залепна за полиуретана от седене на тоя покрив. Чак гърба ме заболя, ама това сигурно е от ЕГНто или от чукането. То не беше чукане чукане чукане, 1500 ми минаха през ръцете - пирона. Седя си така и си мисля, мисля, по едно време гледам, че само си седя. Айде, аз отивам да си дочукам, до после :)
цитирай
25. coacoa11 - Сервус, Карлсоне от покрива на Европата,
07.12.2014 15:07
Не те знам кой си, отгоре ли си или си отдолу, хубаво, лошо или зелено ти духа. Не знам и дали ти е станал или ти е провиснал – нищо не разбирам ни от ветрове, ни от генератори и затова немам идея накъде ти е ориентиран ротора – нагоре, надолу, странично, по вятъра или срещу него. Не знам далече ли си или на един виртуален ... вал разстояние, обаче честно казано хич не ми пука. Тука, някъде долу вдясно и малко на изток секакви мераклии да ни оправят сме виждали - от близко и от далече и всеки си има собствен покрив и камбанария, а някои даже и собствени минарета. Чукат ли, чукат... То от покрива на Европата сичката любов до едно голо чукане се свежда. Ама какво точно чукат и аз не знам, освен собствените си пръсти. Нищо не остана за оправяне вече, покривите са пусти. Хора няма, държава няма, какво остава за пирони...

Па ти земи слезни от тоя покрив най-накрая. Приземи се, бе, Карлсоне, че ще ти ръждясат перките в тоя студ. И вместо зелен ток ще вземеш да си генерираш некоя кашлица. Освен ако не ти израсте гъши пух по задните части. Виж, ако наистина ти подкара такава перушинеста изолация може и да оцелееш по теорията за естествения отбор на Дарвин. Аз викам по-добре да не рискуваш, слизай и заложи на класиката. Камина и дръвца, че люта зима иде. Другият вариант е да се хващаме да копаеме нефтени кладенци по дворовете, че то се видя - газопровод няма да строим, банките и парното фалираха...
цитирай
26. radosslav - Тъжна работа
08.12.2014 11:31
А майка България все някой иска да я изчука. И успяват, при това редовно, щото наще политици са сутеньори, при това груби, неопитни и жестоки.

Обаче аз не се занимавам с политика, щот и без това съм напълно независим и от мен нищо не зависи.
цитирай
27. coacoa11 - Прав си. При толкоз хубави жени няма ...
09.12.2014 01:01
Прав си. При толкоз хубави жени няма да оправяш държавата, я :)
И да, естествено че знам... ти си най-независимият от сичкото напълно зависим българин и ром. Почти като бай Станчо от ромската маала. Накъдето задуха вятърът, натам въртиш перките. Друго си е да си имаш зелен ток ;)
http://vbox7.com/play:be55efa1?p=favourites&id=572983

Коментарите - шукер, ама кво стана с циганскуту романс? Нема да се плашиш, пускай го, най-ногу публиката да са самоубий като в оная прикаска за метълисти на цигански:)
"Идин прикрасно пренцеса, затворен на една замък и една змей го пазил. Главната герой са появявал сас китарата и му прай соло 26 минути и отгоре. Змей са самоубива от скука."
цитирай
28. coacoa11 - Главната герой са появява на пол...
15.12.2014 23:46
Главната герой са появява на полунош, барабар с аверите, свират на акардьон,
кларне, тупан, йоника.... Змеа заспива, уморена от кючецити:)

radosslav написа:
A Karl-Song седи с китарата на покрива и пее ли пее цигански романс и чака Дулсинея да мине, а тя все не минава и не минава :)))) Накрая той и праща послание по една варненка. Варненката отива при нея и предава посланието "Минети при КирлСинг, ако искати да чуити писинта"

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: coacoa11
Категория: Лични дневници
Прочетен: 463109
Постинги: 46
Коментари: 819
Гласове: 2835
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031