Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2013 14:14 - КОЛЕДАТА КАТО СТОКА ЗА ПОТРЕБЛЕНИЕ
Автор: coacoa11 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11039 Коментари: 36 Гласове:
30

Последна промяна: 10.01.2014 11:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В страните, където брандът "Дядо Коледа" струва само три пъти повече от "Apple" и пет пъти повече от "Coca Cola", новогодишните реклами разчитат на приказките. Една от най-харесваните за 2013 г. новогодишни реклами - тази на John Lewis започва с: "Имало едно време една мечка, която никога не била виждала Коледа..." и завършва с:"Подари на някого Коледа, която никога няма да забрави..."



Рекламата на Marks & Spencer комбинира "Алиса в страната на чудесата" с "Вълшебникът от Оз".



Е, има и кризисно-неприказни попадения, като подаръчния комплект от рекламата на Harvey Nichols: "Съжалявам, похарчих всичко за себе си"



или подарък за лелята от рекламата на Phones 4U - "Вземи повече, отколкото си купил тази Коледа..."




В България отмина времето на приказките. Сега ключовият термин е: "Плащай".  Да, Рождество Христово си е Рождество Христово, но Коледата е с пари. Даже и децата вече са наясно, че няма безплатна Коледа. Дори и рекламите, които трябва да продават чувства, емоции, страст, самочувствие, а не продукти и услуги, ни навяват мисълта, че празникът става стока за потребление. Стока, която все по-трудно купуваш за близките си или емоция, която с все по-малко желание изживяваш...

Колко ще ни струва коледната трапеза, коледното пътуване, коледната украса, коледното дърво или посещението на Дядо Коледа? Опитват се да ни убедят, че ще струва точно толкова, колкото можем да развържем кесиите си. Ние сме в страната, в която страхотните изживявания идват не от сърцето, а от Visa, а точните подаръци - не от Дядо Коледа, а от MTel, с Прима за всеки:



Младите интернет-хуманоиди пък се радват на ново поколение общуване само за 10 кинта на месец от Виваком...
"Счупваш се да говориш, скъсваш се от SMS-и и най-якото - имаш неограничен нет. Вашите няма да те гледат накриво заради голямата сметка, нито пък ще трябва да се стискаш. Лафиш и сърфираш смело. "



"Плащам за да спестя" е новогодишната томбола на Софийска вода.

"Плащай с Visa и спечели... страхотни изживявания." 

"Плащането с Visa през зимата може дори ... да те стопли." Със стотици награди.

"Плащайте разсрочено. Ние ще ви напомняме за всяка вноска."

"Просто плащай с твоята карта и остави късметът да те понесе... в твоята посока", с българските новогодишни пожелания комбинирали бедност, безизходица, езотерично оглупяване и хумор:

imageЩе си избистриш аурата, ще получиш половин заплата, но ще плащаш тройно на хазната.


imageЩе забогатееш - падат по главата ти стотачка след стотачка, фалшиви като пророчества от дърта набедена врачка.

imageЩе си балансираш чакрите, и заемите, и гумите  - банкерите ще ти вземат жартиерите, и парите, и думите. 

imageЩе повтаряш мантра след мантра, гладен и готов за скок във Янтра: Омммм, омммм, омммм, амммм, защо няма пак какво да ям....

imageЩе откриеш тайните на Софийска вода и на Шамбала. Плащай веднага, за да икономисаш за хапчета... няма вече ала-бала.

imageЩе намериш нов егрегор. Не мечтай за стриптизьор, ще се влюбиш ти във депутат - актьор или в ментален наркопласьор.

imageЩе се докоснеш до небесата. Плащай с Visa, за да откриеш на зимата чудесата. Ом, ом, страхотни изживявания без дом.

imageЩе говориш с Бога, но ще бъдеш чут и разбран само с новия тарифен план. А новият ти телефон е пълен със въздух балон.

imageЩе откриеш енергийните центрове на земята. Токът ще поевтинее, но не тук... само на небесата.

imageЩе си коригираш кармичния климат. Може да спреш дъжда и снежеца, но не и абонамента за ТЕЦ-а.

imageЩе пътуваш, но не на екскурзия, а извън тялото. По пътя пази си портмонето, душата и одеялото.

imageЗаеми ти клек, а после тилен лег - чака те обстоен боди чек. Диагнозата е тежка, имаш не една телесна болежка. Но не чакай да те излекуват - по която и да е клинична пътека умрял си ти още преди няколко века...

imageЩе се извисиш духовно. Стягай куфарите за чужбина, ще си вдигаш самочувствието и адреналина. Изчезвай бързо, освободи място за арабина!

imageЩе мислиш позитивно, а пенсията ти ще пада ... прогресивно.

imageЩе те тресне бяла магия, без ГЕРБ, без упойка и анестезия. Ще участваш в протест след протест,  а животът ти пак ще си остане злочест.

imageЩе се преродиш - в европеец със самочувствие. Само повтаряй върховната тантра: "Обичай се. Обичай се много.."

И едно последно коледно пожелание: когато си на лов за точните подаръци, внимавай да не отстреляш елените, които теглят собствената ти шейна:





Гласувай:
30



1. coacoa11 - Всички допълнения към новогоди...
26.12.2013 14:37
Всички допълнения към новогодишните късмети са добре дошли :)
Честита Коледа!
цитирай
2. hoho22hoho22 - Откъде идва Коледата?
26.12.2013 15:03
От Щатите! А там както знаем всичко е пари. И с Коледата е така.

допълнение:
НЕ ПИЙТЕ КОКА КОЛА! ПИЙТЕ СИ мин. вода Горна баня! (предполагам че има по-малко химия вътре:))
цитирай
3. djani - Супер професионално!!!
26.12.2013 15:10
Във всеки ред личи професионалиста в рекламния бизнес. Познаваш всички хватки, с които ни тръшкат в туш банки, корпорации, производители и търговци. Вече сме като хамериканците. Не мож избяга от смъртта, данъчните и рекламата! Човека за тях не е нищо повече от потребител. И сме взаимно зависими. Уви, празниците са само повод за поредната, користна, рекламна истерия... Честит празник, умничко жабоче!
цитирай
4. coacoa11 - :) Сигурен ли си, че Коледата идва от ...
26.12.2013 15:38
:) Сигурен ли си, че Коледата идва от Щатите?
Според християнството обичаят се свързва с най-големия подарък, който Бог прави на хората – Себе Си в лицето на Христос, както и с подаръците на мъдреците от изток за въплътилия се Бог - злато, ливан и смирна. Подаръци, дадени с много любов. Каквото и да подаряваме за Коледа, трябва да е с любов.
Купуването на подарък е и предизвикателство - да устоиш на изкушението да похарчиш всичко за себе си, защото си красива и без онази скъпа рокля, чанта или обувки... Да зарадваш любимия с подарък, който ще му хареса, а не с две клечки за зъби. Да поднесеш на баба си нещо по-различно от кутийка кламери :).
Подаръкът може да е дребен, но да е безценен и да направи Коледата незабравима. Представи си, че си мечка, която проспива всяка Коледа и ти поднесат за подарък навит будилник, за да се събудиш навреме... и за първи път да видиш украсено Коледно дръвче...
А за минералната вода и за колата - какво да ти кажа... Всичко вече е химия. Ако много започнем да мислим, трябва да спрем и да дишаме. В минералната вода може да има мономери от пластмасата на бутилката. Може освен тази химия да има и малко биология - ако са се развъдили микроби при съхранението :)
Затова предлагам да наблегнем на алкохолните напитки от стъклени бутилки. Наздраве от мен, с каквото пиеш!
цитирай
5. coacoa11 - Честита Коледа, Джани, Не съм в р...
26.12.2013 15:54
Честита Коледа, Джани,
Не съм в рекламния бизнес. Просто харесвам и следя новите реклами, сред тях има понякога истински бижута и това не е чудно, защото ги правят професионалисти и то срещу много пари:) Вярно е, че вървим към американците. Към красиво украсената, но безчувствена и студена Коледа, без илюзии и приказки.
Споделете, кой какви подаръци избра тази година? На кой какви късмети се паднаха? Някой успя ли да направи Коледата незабравима за някого?
цитирай
6. hoho22hoho22 - Грешно се изразих
26.12.2013 15:57
Дядо Коледа имах предвид. Не знаех, че и минералната вода може да носи такива зарази, явно трябва да трепем бактериите с алкохол, ама и там е много тъмна Индия с тия ментета. Дай друго решение какво да я правим тая Коледа
цитирай
7. coacoa11 - И дядо Коледа не идва от Щатите, нито ...
26.12.2013 16:25
И дядо Коледа не идва от Щатите, нито от заводите на Кока Кола :) Коледата вече мина, няма какво да я мислим, ами да наблегнем на пиенето :) Като няма да пием студена вода, кола и алкохол, давай да пием коледна бира. Винтертраум или Софийско коледно :)?
цитирай
8. injir - Честита Коледа! Да пием! :)
26.12.2013 20:30
Честита Коледа! Да пием! :)
цитирай
9. hoho22hoho22 - Какво е това Винтертраум?
26.12.2013 20:35
В Батак си пием Каменица
цитирай
10. cinderellathespy - 5.
26.12.2013 21:07
Привет и Весела Коледа, Жаб!*
На подаръци както всяка година се радват децата, така че
ние като едни работливи и услужливи джуджаци от екипа на дядо Коледа
се погрижихме да бъдат затрупани с разнообразни интересности, които
да им бъдат хем забавни, хем полезни! Аз лично се сдобих с един много интересен пъзел, който смятам да редя през новата година и когато стане готов, да го залепя, после рамка и ще стане чудна картина, която ще гледам с желание и радост, защото създава усещане за приказност и вълшебност!* Радвам се на получения скрабъл, защото я харесвам тази игра, която събира семейството около масата!:)
Относно рекламите - ами аз не ги гледам, за да се ориентирам какво да избере за коледни подаръци. Просто влизам в даден магазин и разглеждам. Знам какви са потребностите и интересите на членовете на семейството и когато нещо ми привлече вниманието, просто го купувам. По повод на поста ти се загледах в разни реклами в ю-туби и си харесах една, която ти пускам, прегръщам те, пожелавам ти да си здрава през Новата година и все така талантлива вълшебна жаба ииии.... продължавам движение напред по виртуалната полоса.... <3

Ели
______________________________________________
Tiffany & Co. - 2010 Christmas commercial
http://www.youtube.com/watch?v=NkZaVS0wrI8
цитирай
11. coacoa11 - Честита Коледа, Injir! Наздраве, с ...
26.12.2013 21:51
Честита Коледа, Injir! Наздраве, с най-добри пожелания за Новата година!
:) http://www.youtube.com/watch?v=GL8dCouQBhA
цитирай
12. coacoa11 - Хохо, ти дразниш ли ме? Какво е това ...
26.12.2013 22:00
Хохо, ти дразниш ли ме? Какво е това Каменарка? Тук се порка Загорка :)
http://www.youtube.com/watch?v=P9I7dEyDwlE
От мен да мине, в краен случай мога да се прежаля за една Стела Артоа, но само ако някой ми я поднесе така:))
http://www.youtube.com/watch?v=x5DzG_oPl8s
цитирай
13. coacoa11 - Честита Коледа, Ели! Благодаря ...
26.12.2013 22:43
Честита Коледа, Ели!
Благодаря за споделеното, желая ти да нареждаш и житейския пъзел в прекрасна картина през Новата година и винаги да е пълна и споделена семейната трапеза!
Рекламите са около нас и ни въздействат, независимо дали искаме или не :) Бизнес, изкуство, магия, които за броени секунди ни привличат или отблъскват, оформят желания и предпочитания. В магазина опаковките на продуктите са вид реклама на съдържащия се в тях продукт и влияят на избора и покупката.
Постът ми е своеобразен протест срещу отъждествяването на празника с пазаруването и подаръците. Големите компании използват празника, за да направят големи пари с Коледни реклами, които са истински бижута. Виж например колко е въздействаща тази:
http://www.youtube.com/watch?v=gYssul6bBR0
:) Неслучайно е с най-голямо зрителско одобрение за 2013 г. според The Guardian.
цитирай
14. cinderellathespy - 13.
26.12.2013 23:58

Рекламата на таблета наистина е много добра!
Благодаря ти сърдечно за пожеланията, мила!*
Дано! Много се надявам през новата година да намерим отговорите...
Абсолютно съм съгласна с теб за рекламите - въздействат да,
но може би ако си наясно какво точно търсиш, дори една реклама да ти привлече вниманието може би няма да успее чак да те мотивира да купиш,
но ситуациите са различни! Аз така под въздействие на рекламите си купих степер, преди време и още един уред за фитнес, който сега докато ти пиша се сетих, че е в една моя приятелка във Варна и трябва да си го прибера, че стои при нея от години...Така че - да, рекламите определено ни помагат да се ориентираме на пазара. Обществото ни е консуматорско и сякаш празниците действат стимулиращо да проявяваме най-върлите черти на тази ни обществена характеристика.:)) А печеленето на пари - специално американците използват всяка ниша и всеки миг (най-вече празниците) за трупане на капитали, но и хорицата целокупни с поведението си ги благоприятстват. На нас например преди седмица и половина във Варна на един семинар за аутизма една преподавателка от университета в Джорджтаун - доктор Тоби Лонг ни рекламира интерактивния робот КийПон и явно очакваше ние да заръкопляскаме на американците за изобретението и да демострираме върло желание въпросните роботи да ги продават и в България. Само дето като установихме, че въпросната дама хал хабер няма за изследванията които се провеждат от европейските специалисти за борба с тая болест (мигаше на парцали когато я попитах персонално за присаждането на стволовите клетки и так.нат.) и познай дали остана и следа от ентусиазъм у аудиторията относно рекламната дейност за роботчетата...
Ето го Кийпон - реклами за ей това роботче ни пускаха :
Keepon dancing to Spoon's "I Turn My Camera On"
http://youtu.be/3g-yrjh58ms
http://youtu.be/ZOaT2A_VJ5A

И нали сме на Коледна тематика - поздрав нощен от мен с едно любимо парче,
в което завръзката беше едно Коледно пазаруване!*
И прегръдка :
Judas Priest - Before The Dawn
http://youtu.be/K5ht976rNNQ

Ели

цитирай
15. coacoa11 - Ели, грозна картинка е когато се ...
27.12.2013 17:27
Ели, грозна картинка е когато се възползваш от здравословните проблеми и страдания, за да правиш бизнес. Не се учудвам, че не си получила информацията, която си търсила - всеки рекламира собствения си бизнес и най-често не познава новостите в областта. Лечението със стволови клетки обаче не е ли все още много експериментално? Хипербарната кислородотерапия не помага ли?
цитирай
16. ishchel - Лечението със стволови клетки отдавна е практика.
27.12.2013 17:59
coacoa11 написа:
Ели, грозна картинка е когато се възползваш от здравословните проблеми и страдания, за да правиш бизнес. Не се учудвам, че не си получила информацията, която си търсила - всеки рекламира собствения си бизнес и най-често не познава новостите в областта. Лечението със стволови клетки обаче не е ли все още много експериментално? Хипербарната кислородотерапия не помага ли?

Поздрави и весела Коледа!
цитирай
17. coacoa11 - Весели празници и от мен, Ishche...
27.12.2013 18:45
Весели празници и от мен, Ishchel!
Наистина не съм в час доколко е напреднало лечението на аутизъм със стволови клетки. Все пак има данни, че могат да причинят мозъчни тумори и малко предпазливост няма да е излишна.
http://mayamarkov.wordpress.com/2011/04/07/more_on_stem_cells_and_protection/
Затова пък подкрепям това:
http://www.youtube.com/watch?v=D9KgksDFXVU
Сърдечни поздрави, много здраве и успехи през Новата година!
цитирай
18. faktifakti - Честита Коледа,
27.12.2013 22:05
както винаги удари десятката с този постинг.
Сърдечен поздрав.
цитирай
19. cinderellathespy - Приятелството и Добротата
27.12.2013 23:02
Добър вечер, Жаб!*
Благодаря ти за съпричастността! От тебе прочетох за Хипербарната кислородотерапия, намерих един сайт, ще го проуча въпроса. Това е нещо ново за мен... Смятам да заведа Боби на изследване в Германия догодина, възможно по-скоро. Просто сме в процес на установяване на мястото, където ще са ни най-полезни докторите. Едва след окончателно и точно диагностициране, може да се работи по въпроса с екстракцията и присаждането на стволови клетки. Ани (ishchel), лечението специално на аутизъм със стволови клетки в Европа все още е в експериментален стадий, не е практика, все още правят проучвания кое на какво оказва влияние. Американците дори не са чували за това, както стана ясно от изуменото лице на доктор Лонг! Има един лекар – доктор Солонос, който е грък – той е приложил метода със стволовите клетки над собственото си дете, което страда от аутизъм. При него лечението е повлияло на говорния център на мозъка и детето е проговорило. Това е проблем, който имаме ние – словопотока е неразбираем (ние му викаме „клингонски”). Не е сигурно дали наистина е аутизъм или се касае до неврологично увреждане в говорния център на мозъка. Дано немците разберат най-накрая какво точно се случва. Непрекъснато работим с пластелин, с разни детайли за сглобяване, нижем синци, като се опитваме чрез финната моторика на ръчичките да стимулираме говорния център на мозъка. Много е сложно, трябва много търпение, има резултати, но напредваме много много бавно... Не пожелавам на никого да му се случи това, пред което сме изправени в нашето семейство от три години вече. Просто всичко друго е зарязано, в ступор, няма планове, няма визия за бъдещето... нищичко няма... Концентрирали сме се в Сега, в настоящият момент и търсим пътечките към Чудото.... Всяка позитивна мисъл, всяка приятелска ръка е добре дошла! Де да можеше само с обич, като с магическа пръчка всичко да се оправи, до сега да съм се справила с положението, но за съжаление в реалността не става така.... Много ти благодаря за информацията за Хипербарната кислородотерапия, ще проуча и дано е приложимо за нашата ситуация! Весело изкарване на Новогодишните празници, Жаб! Здраве, любов и позитивни случвания през всички 365 дни на Новата година пожелавам от сърце! Ще ти драсна в крачка какво се случва! И не спирай да твориш, приятелче! Чудни са нещицата, които пишеш, носят вълшебство, а на хората точно това им е тъй нужно в настоящите дни – вяра, достатъчно любов и вълшебства от които да струи доброта!*

Прегръщам те,
Ели
_______________________________________
Зимно ветровито...
http://vbox7.com/play:33ccb6971e
цитирай
20. ishchel - Coa, отново привет,
27.12.2013 23:22
coacoa11 написа:
Весели празници и от мен, Ishchel!
Наистина не съм в час доколко е напреднало лечението на аутизъм със стволови клетки. Все пак има данни, че могат да причинят мозъчни тумори и малко предпазливост няма да е излишна.
http://mayamarkov.wordpress.com/2011/04/07/more_on_stem_cells_and_protection/
Затова пък подкрепям това:
http://www.youtube.com/watch?v=D9KgksDFXVU
Сърдечни поздрави, много здраве и успехи през Новата година!


Не искам да разводнявам коледния пост, само ще добавя, че думите от последния коментар ми направиха впечатление, защото наскоро четох нещо по темата. Специално за аутизма - ето го. http://www.emcell.com/fr/list_of_diseases/autism_treatment.htm
В резюме - през последните три години са излекувани 190 деца по този способ.
Имаше един много силен филм - Rain man. С Том Круз и Дъстин Хофман . И пак за силата на човечността, обичта и добротата - отношения, за чиято липса става дума и в твоя пост.
Весело посрещане на Новата година и всичко най, най - добро!
цитирай
21. coacoa11 - Ishchel, какво по-хубаво от това да ...
28.12.2013 00:07
Ishchel, какво по-хубаво от това да подкрепим майка, която се бори за здравето на детето си? Всяка информация е полезна.
Доколкото разбирам, лекувани са 190 деца, които имат подобрение от лечението, но напълно оздравяли няма...
Важно е да се постави точната диагноза и тогава да се предприемат мерки за лечение.
Помня този филм, започваше с едно летящо перце... Благодаря ти за коментарите. Всичко най-добро и за теб през Новата година!
цитирай
22. lightsaber123 - Ами те парите...
28.12.2013 06:14
са за това - да се харчат. Честно аз обичам да харча... все едно съм безпръст - и интересно - колкото повече харча, толкова повече ми идват... като някакъв разпределител се явявам... пък когато с харченето мога да зарадвам някого - какво по-хубаво :-)
цитирай
23. coacoa11 - :) Явно при теб мантрата: "...
28.12.2013 09:13
:) Явно при теб мантрата: "Колкото повече харча, толкова повече получавам" работи... Повтаряй си я още, докато и сам си повярваш. Да не забравиш да си купиш Коледа, обич, дете, здраве, живот, време... :)
Иначе парите са за харчене, не за да ги слагаш на туршия. И не казвам, че празникът е по-хубав без подаръци. Казвам, че е добре да оценим най-хубавия подарък за празниците - възможността да ги споделим с любимите хора.
цитирай
24. lightsaber123 - E то се знае
28.12.2013 09:35
Празниците с близки хора са си много хубаво нещо - откъдето и да го погледнеш. Никой не ме спонсорира - изкарвам парите си с труд и не се оплаквам от нищо... Имам си достатъчно. И какво като съм консуматор - ти не консумираш ли? Просто такова е съвременното общество. Всеки консумира.

Човек няма да бъде консуматор - ако единствено сам си произвежда АБСОЛЮТНО ВСИЧКО... но това е невъзможно - времето не може да се върне назад. Сега ако искаш мляко - отиваш в магазина или си го купуваш от някой дето има крава и консумираш с кеф - малко е набедена тази работа с консуматорството - аз лично не виждам нищо лошо в това.
цитирай
25. coacoa11 - Факти, още веднъж честити празници ...
28.12.2013 09:39
Факти, още веднъж честити празници и най-добри пожелания и за теб! Иначе - тази година десятката, догодина - единайсетката :)
цитирай
26. coacoa11 - Lightsaber123, честита да ти е Н...
28.12.2013 09:54
Lightsaber123, честита да ти е Новата година и още повече пари с честен труд да изкарваш! Просто не мога да се съглася с идеята, че парите идват от никъде и колкото повече харчиш, толкова повече получаваш :)
Всеки яде, пие и купува, но консуматор ставаш тогава, когато купуването ти стане самоцел. Когато синът ти те обича, но ... само ако си му купил новия луксозен телефон. Когато оценяваш хората по това, което консумират. Да не продължавам, предполагам, че ме разбираш добре.
цитирай
27. lightsaber123 - Жив и здрав и ти и успехи във всичките начинания :-)
28.12.2013 12:55
Ами при мен просто така се получава - заплатата ми е добра, професията също - всичко това се отплаща доста добре - по-горе казах вече - не се оплаквам от нищо... Не ми е самоцел, обаче наистина обичам да си купувам хубави неща, също така да правя подаръци на най-ценните и важни хора в живота ми... :-)
цитирай
28. coacoa11 - Няма лошо, приятел! Много ти се р...
28.12.2013 15:06
Няма лошо, приятел! Много ти се радвам и дано да повлечеш крак повече българи в България да са като тебе!!!
цитирай
29. lightsaber123 - Ха дано...
28.12.2013 15:36
За съжаление обаче голяма част от хората предпочитат да се оплакват от това-онова вместо да се образоват и да си намерят наистина стойностна работа... работа, която обичат с цялото си сърце... Работа, която естествено - когато й отдават дължимото и си я обичат... ще им се отплати подобаващо...

Навремето се бях залетял към Щатите... подадох документи за зелена карта и стигнах до финалната права - оказа се, че ме искат :-)

Да ама тогава аз се отказах... просто си дадох сметка, че не мога да напусна тази прекрасна земя (за съжаление грозна държава) и до ден днешен не съжалявам... имам много здрав български корен и бих страдал ако се наложи да напусна това място. Дай боже вярно - повече хора да осъзнаят това, което имат и най-вече да спрат да се оплакват - това им било виновно, онова им било... Работа трябва и хора със здрави работливи ръце, които да я вършат. Да отварят фирми, ферми и т.н. кой каквото му е по душа, да дават работа на други хора и самите те да живеят честито.

Жив и здрав :-)
цитирай
30. makont - Здравей Жабче!
28.12.2013 19:50
Добро синтезиране на всичките глупави реклами, който ни заливат си направила. Да, без пари не може, но ако има малко разум, може с малко пари и много сърце да преживееш незабравим празник. Искрено се надявам повечето хора да го могат. Усмивки и много настроение през празничните дни!
цитирай
31. troia - Посмях
28.12.2013 22:01
се от сърце, макар че някои неща за които си намекнала са горчиво-тъжни. За съжаление парите са част от нашият живот, но от нас зависи дали ще ги превърнем в самоцел. Засегнала си много сериозни проблеми в обществото ни, а реклама е на-малкото зло според мен. Много по-важна е промяната и подмяната на ценностната ни система.
Оффф, започнах да звуча много сериозно, а не искам.
Благодаря ти за хубавия постинг и за удоволствието да го прочета.
Приятна вечер и весело посрещане на Нова Година!
цитирай
32. radosslav - Браво, отново си се постарала
09.01.2014 13:15
На мен пък ми хареса тая новина

http://www.dnes.bg/world/2014/01/08/diado-dobri-poznavate-go-papata-razkaza-istoriiata-mu.211806

за добрия дядо Добри.
цитирай
33. coacoa11 - ЧНГ, Радо, с най-добри пожелани...
09.01.2014 23:10
ЧНГ, Радо, с най-добри пожелания!
Хубава следколедно мотивираща новина, наистина. Гледах я вчера по телевизията. Прилича ми на жив светец, този дядо Добри. Има благородна мисия, грижи се за реставрирането на божиите храмове и това осмисля живота му и го крепи духовно почти цял век. Избрал е да живее бедно и да бъде благодетел, да прави велики дела, нищо че работи като просяк... Открил е и нова формула за дълголетие - чист въздух плюс дядо Господ за шеф :)
Дали всички ще намерим своето място и ще открием смисъл в живота като дядо Добри... не знам, но нищо не пречи да опитваме.
Поздрави!
цитирай
34. aip55 - Може и да е късно,
19.01.2014 09:38
но по добре късно, от колкото никога! Първо щастлива и спорна да е за теб Новата 2014 година Соа.....11. А здравето никога да не те напуска и най-важното да е смислена и рационална!
Напълно съм съгласен с по горе изложеното от теб. Засегнала си целият арсенал от злоупотреби с именития Дядо Коледа. Както винаги блестиш с начина ти на писане, мислене и даваш препоръка за размишление върху нашето скапано от труд ежедневие!
Благодаря ти за споделените актуални мисли! Замислих се.....Ж.....11! Приятелски новогодишни виртуални прегръдки и успех в блоговото ти писане, в което не се съмнявам, че ще е хубаво!
Поздрав!!!!!!!!

цитирай
35. coacoa11 - Мерси, Айп, здрава, щастлива и у...
19.01.2014 18:58
Мерси, Айп, здрава, щастлива и успешна Нова година и от мен!
Мисля през тази година по-малко да пиша и повече да чета. Така че отивам да хвърля око на успешния ти постинг, директно на първа:)
цитирай
36. troia - Честита пролет!
20.03.2014 21:03
Много усмивки, радост и любов! Дано музата не те напуска и скоро да ни зарадваш с нови "приказки".:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: coacoa11
Категория: Лични дневници
Прочетен: 463175
Постинги: 46
Коментари: 819
Гласове: 2835
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031