Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2013 18:40 - ОБИЧАМ ТЕ! (Любовният живот във входа)
Автор: coacoa11 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9538 Коментари: 25 Гласове:
36

Последна промяна: 05.01.2013 07:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Целуна го за последно и изскочи от леглото. Не искаше повече да проси любов. Беше се борила със зъби и нокти, за да го спечели. Напразно.
Той обичаше само работата си. Животът му минаваше в акции, фючърси или други деривативи. Събуждаше се с отварянето на борсата в Токио и си лягаше със затварянето на борсата в Ню Йорк. Голият секс беше добър, но вече не й стигаше. Нямаше какво повече да прави тук. Облече се в тъмното набързо и си тръгна. Той не се опита да я спре, следеше съсредоточено новините от Блумбърг. На друг отворен прозорец в червено и зелено се кипреше като коледна елха диаграма тип "японски свещи".

Зимният студ я посрещна в коридора. Асансьорът не идваше и затова се наложи да слезе пеша от осмия етаж. Вървеше бавно, броеше стъпалата и се наслаждаваше на спомена за удоволствието и ръцете му.
Нямаше сили да му признае, че го обича. Тайната на любовта й тежеше, искаше да сподели с някого, но нито имаше кой да я чуе, нито имаше кой да я разбере.

Сама беше, само токчетата й потропваха равномерно в пустия коридор. Стигна до площадката пред входната врата. И тогава й хрумна нещо откачено - извади от дамската си чанта флакона с изкуствен сняг, огледа се и започна бързо да пише по пода. Белите букви крещяха тайната на нейната любов. "Обичам те!" Печатни, едри и разкривени... Разтръска флакона и ги повтори с остатъка от спрея. Огледа вандалското си дело и си тръгна доволна.

Това е, каза го. Бяло на черно. Хвърли празния флакон. Можеше да мине и без коледни снежинки по самотния си прозорец. Закопча догоре палтото и тръгна към стоянката на такситата. Усмихваше се, беше взела решение да не се връща повече тук. Знаеше какво ще направи утре.

Към полунощ се прибра студентката от третия етаж.  Пусна осветлението и буквите я облъчиха с белотата си. Усмихна се и продължи към стаята си, мислейки за новия си ухажор. Грозофил некакъв, обаче щедър, добродушко, а и непрекъснато й правеше комплименти. Гледаше я като крокодил теменужка и точеше лиги. Днес беше на работа в бара. Отказа му да се видят, а той се газира яко... Глей ти к"ъв бил романтичен. Обичаше ли я наистина? Утре ще му звънне...

Малко след нея се прибра пиян бай Иван от четвъртия етаж.  Беше затворил "Трите смока" и сега плетеше краката, поркан като щайга. Олюляваше се и си пееше.  "Ракиииия и бииира и водка и роооом - пием всичкоооо, дай одеколоооон"... Нацели бутона за осветлението от третия път.
"О-б-ииии-чам теее"... Беше загубил фокус и буквите се удвояваха, утрояваха. О-ле-ле, колко съм пияяян... т"ва да не е друг вход? Да бе, дааа, той да се ууубърка... Само да изтрезнее утре и шшште му нашшшока репата на тоя калпазанин! Шшште му напраи главата мека! Ссссамо любов върти, вместо да си учи уроците! Откак умря тоя вампир, дъртата, бог да я проссссти, хич не се понасяха със синчето, копелето гадно. Ама вопшшште... Оня ден го хвана на калъп с оная шшшаврантия от горния етаж. Тия съседи нема ли да си озаптят добичето, **** съм ги и сссселяндурите прости...

Малко преди седем тръгна към даскалото кльощавата кощрамба от петия етаж. Беше се барнала днеска в нов мрежест чоропогащник и ботушки на токчета. Прескочи надписа, без да го настъпва. "А-у, оня задръстения от долния етаж май романтично го раздава...".  Верно, много й се беше досексило оня ден, та го съжали и му пусна ... Ама хич да не си въобразява. Ще го нахрани добре довечера. "Къде се слага тоя кифляк? Нещо хептен е изперкал..." Наумила си беше да забие новия пич от десети "а" в голямото междучасие.  Баси расовото животно... 

В седем часа тъжната скумрия от втория етаж бързаше за работа, а детето пак ревеше покъртително. Ама покъртително, та чак тавана къртеше. Дърпаше се, не искаше да ходи на детска градина. Отпра му набързо два шамара и го повлече ядосана, че пак ще закъснее и накрая шефът ще я уволни. После погледна надолу и се вкамени. Добре, изневеряваше й долното влечуго, но като че ли още я обичаше... Вчера й звънна да й каже, че й е подготвил изненада, звучеше мило. Дали да не се обади на адвоката си и да отмени първото заседание на делото за развод този следобед?

Към осем часа бабиерата от шестия тръгна на пазар. Намести очилата, прочете надписа, после се с
ети как вчера руга дядото за бялото петно върху ръкава на пуловера. И за малко да се гътне. Подпря се на стената и брадата й се разтресе... Имаха днес годишнина от сватбата. Четиридесет години семеен живот, доста си беше... направо станаха антики заедно. Дядото трудно се търпеше. Синът беше в Париж, внучета нямаха.  Ех, милият - остаря, но си остана такъв романтик! Неeee, няма да сдаде богу дух точно днес! Ще го изненада и тя довечера...

Ромката от седмия тръгна на работа в униформа на "Чистота". 
Кой пак е цапал у входо... малейййй, вапцали са целата площадка! По цел ден само да им чистиш и па нема да моеш да им събереш боклуците! Ръцете да им изсъхнат дано, мамка им мърлява! Да си се убичат дома, кво са седнали да дращат по входовете! Е как мое неин църньо сека вечер да си я трамбова дома. Земитръс праи, та целуту космус са трисе... са че чекат четврътото чааве след  три женски. Хубу айди ... дано да е син. Ама надали.

Както всеки работен ден, точно в осем и десет той тръгна на работа. Асансьорът уморено го пое на осмия етаж и го изплю с въздишка на партера. Той продължаваше да чете състредоточено последния борсов бюлетин. Мислеше как да диверсифицира портфейла на важен клиент, за да избегне загубите. Стъпи с елегантните си обувки върху надписа, без дори да го забележи. Продължи  да крачи към офиса и към служебните си задължения.
Когато се прибра вечерта, надписът вече беше изтрит и почернял от кал.  Той беше доволен и щастлив - продаде на късо и когато цената на акциите падна, купи отново. Рискът да загуби беше голям, но той успя, почти беше удвоил стойността на портфейла само за един ден! Носеше бутилка вино и имаше нужда да разпусне след всичкия стрес днес. Покани я, но тя за първи път му отказа. Заминаваше за Германия, вече беше подписала новия си трудов договор. Пожела му успехи и се сбогува хладно по телефона. Нямаше да допусне целият й свят да се върти около един сляп за любовта й мъж. Чакаше я нов живот, щеше да има много нови шансове.
Той отвори бутилката и влезе във виртуалната кръчма на форума. Каза едно "Наздраве!", но нямаше кой да му отговори. Изпи бутилката сам, в компанията на последните борсови новини.

А любовният живот във входа процъфтяваше... По силата на някаква магия белият надпис - еднодневка промени съдбата на всички, които го бяха видели.
Тъжната дама прибра отново неверния си съпруг. Хлапето вече не ревеше, водеха го на конче към детската градина. Бай Иван даде двайсетачка на сина си, за да заведе кощрамбата на кино, мургавелката роди близнаци - момчета, студентката се изнесе да живее с крокодила, а бабата и дядото заминаха на романтично пътешествие до Париж и повече не се върнаха.






Гласувай:
37



Следващ постинг
Предишен постинг

1. djani - Май, от любовта истински е спечелила само мургавелката...
01.01.2013 18:59
Останалото са ялови действия, без крайна материализация. Чудесна композиция, развихрена фантазия и многовариантност на темата. Чудесен разказ, жабчето ми. Ще станеш отличничка на блога. От мене "ШЕСТ"! :)))
цитирай
2. coacoa11 - Ха, ха ха...
01.01.2013 19:18
ШЕСТ, ШЕСТ, ШЕСТ :)
http://www.youtube.com/watch?v=Mu_XCp7R9_w
или шест кокошки?
http://textove.com/text.php?song=a4d0a510
Благодаря ти, Джани! Много здрава, весела и щастлива Нова година!
цитирай
3. tit - Хех, никога не се знае
01.01.2013 19:50
колко пеперуди ще полетят след един мах с ръка!:))
Честита Нова Година!:)))
цитирай
4. coacoa11 - Така е, Тит,
01.01.2013 20:13
Понякога една дума или случайно събитие на улицата могат да ти обърнат живота.
Дано всеки през 2013 г. да чуе тази хубава дума, която ще промени към добро живота му! Нека има любов! И най-важното - нека всеки има очи да я види!
Поздрави и най-добри пожелания за Новата година!
цитирай
5. troia - Честита Нова Година!
01.01.2013 20:41
Много здраве, любов и щастие! Дано музата не те на пуска никога.Приятна вечер!
цитирай
6. coacoa11 - :) Честита и на тебе! Да ти се връщат умножени хубавите пожелания!!!
01.01.2013 20:58
Музата не е оттук и е за малко :) Надявам се да имам време за нея.
цитирай
7. mt46 - Поздрав!
01.01.2013 21:02
ЧНГ, здраве, мир, обич, усмивки!...
цитирай
8. zabavnata - Фантастичноооооооо!
01.01.2013 21:02
Много истински звучи и ... Най-беден е борсовия играч, въпреки печалбите си. За тези, които виждат, за тези, които усещат - НАЗДРАВЕ!
ЧНГ с пожелание за многооооо щастие и споделена любов!
цитирай
9. coacoa11 - Ей, Забавната,
01.01.2013 21:18
Добре си ми дошла! Наистина в този разказ има събрани парченца истина, вплетени в едно цяло. Така е, борсовият играч има още много път да извърви, докато открие истинските ценности в живота и истинското щастие. Хазартът си е порок и зависимост, взема много жертви. Работохолизмът също.
Приятно ме изненадва, че всички се замислят за смисъла. Всъщност очаквах да има смях при прочита и повече да се обръща внимание на формата. Упражнявах жаргон, сленг, диалект... звучи грубо на места, но се надявам да е смешно и автентично, като произнесено или помислено от съответия герой.
ЧНГ и много здраве, любов и щастие и за теб!
цитирай
10. kassandra - Щастлива и хубава нова година ти ...
01.01.2013 22:23
Щастлива и хубава нова година ти желая!Пращам по онзи пиян червендалест дядка цялото налично количество Любов,което ми се намира...Малко е поопърпано и прашасало,но е достатъчно за едно щуро опиянение.Желая ти го,усмихна ме.Връщам ти усмивката... :-)
цитирай
11. coacoa11 - Кас, красавице, винаги си добре дошла тук :)
01.01.2013 22:42
Любовта не прашасва и не изчезва, само се крие срамежливо и уплашено. Да я търсиш е най-естественото човешко желание, най-естествената първична потребност. Нуждаем се от нея както се нуждаем от въздух и вода. Любовта ни прави живи. Радвам се, че споделяш любовта си с мен. Знаеш, че имаш и моята :)
Да не стане земитръс само :)
Още веднъж най-хубави пожелания за Новата година! Бъди много здрава, щастлива и усмихната!
цитирай
12. jabog - "Страхотен разказ. " - ...
02.01.2013 11:40
"Страхотен разказ." - Дейли Телеграф
"Чете се на един дъх" - С. Кинг
"Браво. Много въображение и хубав стил. Наистина си добра" - Жабог. :)
Явно празниците са ти донесли ново вдъхновение.
цитирай
13. coacoa11 - Данке шьон, Дейли Жабог Медия Груп.
02.01.2013 17:03
:) Тенкю Кинг Жабог Първи!
цитирай
14. etyna - Интересни
03.01.2013 19:45
размисли за причината и следствията.
Поздрави, Соа!
цитирай
15. coacoa11 - Ети,
03.01.2013 21:19
Благодаря :) Сърдечни поздрави и на теб!
цитирай
16. shaffi - Всичко е любов!
03.01.2013 22:27
Честита нова година!
цитирай
17. coacoa11 - ЧНГ, Shaffi!
03.01.2013 23:39
Слушам една прекрасна музика и един още по-прекрасен текст в момента. Направо се влюбих, не мога да не споделя :)
http://vbox7.com/play:03cfaa4c
Поздрави!
цитирай
18. karaiany - Страхотно е, Коа. Много е готино ...
05.01.2013 13:07
Страхотно е , Коа. Много е готино !
Пишат, бришат , мамка им ! :))))
Рисyваш малки магии и това е...:)
цитирай
19. coacoa11 - Karaiany, страхотно е, че ти си тук :)
05.01.2013 15:55
Со керес, брато? :))
цитирай
20. faktifakti - Много интересен разказ.
06.01.2013 20:05
Прочетох с интерес.
цитирай
21. coacoa11 - Факти, благодаря...
06.01.2013 23:33
Разчитам и да съм те разсмяла, поне малко :)
Поздрави!
цитирай
22. aip55 - Умееш
15.01.2013 13:52
Да разказваш увлекателно! Разбира се времето ни е малко, но не трябва да спираш! Обогатявай се с нови идеи. Поздрав!+
цитирай
23. lubara - Поздрави, coacoa11!
16.01.2013 17:40
Знаеш ли, че в Търново на една от главните улици има кръчме " Трите смока"?
цитирай
24. coacoa11 - :) Не познавам кръчметата в Търново... за съжаление.
16.01.2013 20:45
"Трите смока" също е ... антична кръчма в София, където се пие вече цял век :) Може да има и на други места, името е много вдъхновяващо :)
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=274087
Поздрави!
цитирай
25. coacoa11 - Благодаря!
18.01.2013 17:39
aip55 написа:
Да разказваш увлекателно! Разбира се времето ни е малко, но не трябва да спираш! Обогатявай се с нови идеи. Поздрав!+

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: coacoa11
Категория: Лични дневници
Прочетен: 463166
Постинги: 46
Коментари: 819
Гласове: 2835
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031