Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2012 07:52 - ПРИСТАНИЩЕ ЗА ДУШИТЕ
Автор: coacoa11 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6441 Коментари: 24 Гласове:
22

Последна промяна: 16.12.2012 17:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
Пристигна първа, както обикновено и внесе пресен сняг и студена свежест със себе си. Заведението беше полупразно, полутъмно и приятно топло. Звучеше лека тиха музика, миришеше на кокосови сладки и вечерно спокойствие. Идваше тук редовно, почти всеки ден и вече се чувстваше като у дома. Цял ден чакаше този момент, копнееше да открие домашния уют, който й липсваше.  Настани се на любимата маса за двама до прозореца. Поръча си бира, както обикновено. Зачака го търпеливо.

През тъмночервения фон на прозрачното тюлено перде животът  навън продължаваше да тича в бесния си ритъм. Снежинките лудо се въртяха в белите си танци и падаха по гръб от умора на тротоара. Хората бързаха умислени към вечерните си домове. Само кипарисите стояха замръзнали във вечно зеленото си спокойствие, облени в светлината на светещите като коледна украса градински лампи.

Отпиваше от пяната на бирата и повтаряше усмивките на деня. Мислеше си за недовършените задачи в работата, за живота и за него. За голямата любов. Беше красив, невероятно красив. Строен, фин като статуетка, с изящна фигура, изваяна на младини в гимнастическия салон. Необикновеното съчетание от руса коса, остър ум и удивително чувство за хумор я оставяха в пълна безпомощност. Насмешливият поглед на сините му очи винаги я караше да изтръпва в благоговение. Краката й се подкосяваха само като го видеше, коремът й се свиваше, а главата й се изпразваше от съдържание. Обръщаше се на прегръдка.

Само да протегнеше ръце и щеше да го има за себе си. Но беше горда, пропусна момента. Предаде себе си. Не го изскубна заедно с корените, подари му нещастието да я няма и свободата да остане при децата си. Страдаше в неизменната роля на силна жена. Убеждаваше се, че така е по-добре, иначе любовта щеше да се задуши в рутината на ежедневието. Чакаше го, знаеше, че минутите са преброени. А той се бавеше, улисан в работата, ежедневието, грижите за семейството и децата. Крадеше от времето й за наслада. Но накрая идваше, винаги.

И сега го видя - приближаваше замръзнал, усмихнат и весел. Смееше й се и я целуваше. Говореше й, слушаше я, държеше ръката й и я прегръщаше. Знаеше, че тя няма да поиска нищо, но и сам не можеше да вземе решение. Обичаше я, но изпълняваше стриктно съпружеските си задължения. Страдаше, но остана образцов съпруг и баща. А годините летяха. Децата пораснаха и той остаря. Продължаваше да я иска и сега, но пак нямаше смелост да я вземе. Срамуваше се от възрастта си, от порасналите си деца, от хората.  Пък и късно беше, не искаше да й причини нещастието тя да го погребва.

А разкъсаните им души всяка вечер търсеха пристанище за грешната си любов. Потапяха се в тъга и блаженство. Ближеха раните си и докосваха белезите си. Облекчаваха мъката. Радваха се заедно на момента, милваха се с погледи и думи, преплитаха усмивки, жадни за обич и топлина. С любовен трепет  се сливаха в очарователния танц на нежността. 

Изживяваха заедно кулминацията на деня, мимолетното щастие, кацнало за кратко на раменете им. После всеки тръгваше към своя дом. Слагаха маските и си отиваха - за да изстрадат раздялата до следващата вечер.










Тагове:   душа,   спирка,   любов,   изневяра,


Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sparotok - !
14.12.2012 08:27
Ужасно е това - да живееш постоянно с маска! Данъка за мнението на хората го плащаме ...със страдание...
цитирай
2. coacoa11 - :) всеки си носи кръста
14.12.2012 09:37
Подвластни сме на емоции, понякога ставаме жертва на собствените си предразсъдъци, друг път се принасяме в жертва на желанието да не нараняваме близките си хора. Предаваме себе си. Но любовта остава - това е важно :)
Мисля си за последното стихотворение на etyna - "Отдавна не мечтая":
Толкова истина и емоция може да има в няколко реда само!
"И само пръстите на нечия ръка,
и само поглед, който в мен се спира
напомнят ми,
била съм и в тъга
понякога
убийствено щастлива."
Благодаря ти, че сподели мнение. Приятен ден ти желая :)

sparotok написа:
Ужасно е това - да живееш постоянно с маска! Данъка за мнението на хората го плащаме ...със страдание...

цитирай
3. hristo27 - Животът е един безкраен театър. ...
14.12.2012 10:04
Животът е един безкраен театър. Независимо каква роля играеш.
цитирай
4. coacoa11 - :) Христо, да не би да можеш да четеш мисли?
14.12.2012 10:23
Всъщност можеше да удариш едно рамо с някой виц... :)

hristo27 написа:
Животът е един безкраен театър. Независимо каква роля играеш.

цитирай
5. coacoa11 - 5-те тайни на перфектната връзка. ...
14.12.2012 12:10
5-те тайни на перфектната връзка.
1. Важно е да имаш жена, която помага вкъщи, готви отвреме навреме, чисти и има добра работа.
2. Важно е да имаш жена, която има чувство за хумор, забавлява те и те разсмива.
3. Важно е да имаш жена, на която можеш да имаш доверие и която не те лъже.
4. Важно е да имаш жена, която е страхотна в леглото и на която й харесва да бъде с теб.
5. Но най-важното е тези четири жени да не се познават помежду си!
цитирай
6. bgwoman - "Перфектната жена
14.12.2012 15:44
трябва да може да шофира, да мълчи и да не хърка....."
Това е заглавие на статия::))
цитирай
7. hristo27 - Всъщност можеше да удариш едно рамо ...
14.12.2012 16:26
coacoa11 написа:
Всъщност можеше да удариш едно рамо с някой виц... :)

hristo27 написа:
Животът е един безкраен театър. Независимо каква роля играеш.




Момиче стои на колене в църквата и се моли:
- Света дева Мария, заченала без грях, помогни ми да съгреша без да зачена.







цитирай
8. coacoa11 - :) Дилема и за грешните мъже - да се хвалят ли или да се изповядват?
14.12.2012 16:57
Младеж се изповядва на свещеника:
- Съгреших, отче! Спах с жена, за която не съм женен!
- Тежък грях, сине. И колко пъти?
- Отче, аз съм тук, за да се изповядам, а не за да се хваля!

Момиче стои на колене в църквата и се моли:
- Света дева Мария, заченала без грях, помогни ми да съгреша без да зачена.
цитирай
9. coacoa11 - The perfect man ;)
14.12.2012 21:16
http://www.youtube.com/watch?v=UAyDinDY950
това е реклама :)

bgwoman написа:
трябва да може да шофира, да мълчи и да не хърка....."
Това е заглавие на статия::))

цитирай
10. troia - Охо,
15.12.2012 14:44
подхванала си сериозна тема. Между другото много ги "обичам" такива "бразцови" съпрузи. Пази боже да не са ти в къщата!:)) Показала си копнежа за любов, но от тяхна гледна точка. Те наистина разсъждават така. Хареса ми. Поздрави!
цитирай
11. bgwoman - OOOO This is really a perfect man.......
15.12.2012 16:05
Trust me.......:::))))
цитирай
12. coacoa11 - Здравей, Троя,
15.12.2012 18:12
Чаках те. Интересно ми е твоето мнение, много. Бързам сега за Коледното парти, но накратко - мисля си, че повечето мъже наистина не са наясно какво искат. Трудните решения взема жената. А когато има деца, те са най-важното в пъзела на живота. Знам твоите разкази по тази тема - и утре ще имам време да ги препрочета. Исках да представя един различен поглед върху душевността на хората, които са влюбени извън семейството, не знам доколко се е получило. Идеята ми беше, че любовта не познава граници. С маска или без, няма значение. Ще се радвам да доразвиеш твоята теза и възгледи :)
Поздрави и хубава топла вечер ти желая!
troia написа:
подхванала си сериозна тема. Между другото много ги "обичам" такива "бразцови" съпрузи. Пази боже да не са ти в къщата!:)) Показала си копнежа за любов, но от тяхна гледна точка. Те наистина разсъждават така. Хареса ми. Поздрави!

цитирай
13. troia - Няма
15.12.2012 21:06
проблем. Сега ще си доразвия тезата. Аз не съм на Коледно парти.:)) Провокираха ме изреченията ти "Обичаше я, но изпълняваше стриктно съпружеските си задължения. Страдаше, но остана образцов съпруг и баща." Тази образцовост съществува само в неговата глава. Рано или късно, започва да се променя отношението му към съпругата. Може да е добър баща, но съпруг?! Тук доброто е доста относително. Всичко е наред за него, защото той се чувства задоволен. Ако жена му го обича, ще усети промяната. Все пак жените не са глупачки. Съществува и друг вариант.Тя знае или се досеща, но си трае. Щом се грижи за децата ще мълчи и ще се "жертва" за тяхно добро. Той обаче е "образцов" и така приспива съвестта си.
Наистина някои мислят по този начин. Говоря от лични наблюдения.:))
Благодаря ти за пожеланията! Топло ми е, защото съм прегърнала радиатора.:))
Весела вечер и наздраве и от мен!
цитирай
14. coacoa11 - Добро утро, Троя,
16.12.2012 08:32
Радвам се, че се включи :) Толкова е хубаво да можеш да споделиш размисли и страсти с някой друг, който работи по същата тема :)
Отношението към съпругата - наистина този момент е пропуснат в разказа... Но мисля, че е ясно - отношението към съпругата се е променило много, много преди да се появи чуждата жена. Липсвало му е нещо у дома - топлина ли, любов ли, разбиране ли? Затова е открил смисъл навън. Така че промененото отношение не е следствие, а е първопричина... И ако съпругата не го е усетила навреме ... жалко. Илюстрирам веднага с един стар, но приятен виц след коментара :)
Образцовостта - не, тя не съществува в неговата глава. Той е наясно какво прави. Образцовостта е маската, която той носи пред другите хора. Обществото го вижда такъв.
Да, често съпругата знае и по чисто битови причини се съгласява на съжителство. Нещо като във втория виц - тя, нашата е по-хубава... :) Макар че този вариант губи значение напоследък, все повече жени печелят повече пари от мъжете си и не разчитат някой да ги подкрепя финансово.
Пак ще кажа - децата в една връзка са най-важното. Ако съпругът и съпругата запазят приятелски отношения, за да отгледат децата си заедно - това е добър вариант. Минава време, през което той може да се разочарова от чуждата жена и през което съпругата му може да направи нещо, да се промени, за да го върне при себе си. За съжаление съпругите мислят за себе си като за жертви и не правят това, което трябва, за да си върнат съпрузите... Често си мислят за мъжете си като за собственост, притежание. Омъжили са се за него и край, той си остава техен. Да, ама не... Трябва да се борят за него и за любовта му всеки ден, всеки час, така, както преди сватбата. Същото е в сила и за мъжете, разбира се - защото иначе и те рискуват съпругата да им изневери :)
Вътрешният свят на изневеряващия мъж - всичко друго е, но не задоволеност. Нищо не е наред. Разкъсва се на две. Чувство за вина. Отговорността се дуелира
с
[quote=troia] Няма проблем. Сега ще си доразвия тезата
цитирай
15. coacoa11 - с любовта.
16.12.2012 08:50
Разбира се, не говорим за мимолетни афери, бройки или секс.
Случва се голямата любов да дойде много след като са се родили децата ти. Кое да избереш тогава? Ако избереш любовта и загубиш децата си, няма да си щастлив. Избираш децата, а на любовта се радваш тайно и отдалеч, "смееш се през плач"...
Нейната позиция:
http://etyna.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/12/16/svetyt-na-syrceto.1031791
http://www.vbox7.com/play:32c73f0d - с превод
По-хубаво не е възможно да се каже...

И накрая - вицовете :)
http://vicove.com/list_vic_open.php?id=35089&listtype=&catid=47
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=734886
цитирай
16. coacoa11 - Хе, хе... мечтата на 83% от българките :)
16.12.2012 09:34
Ами няма нужда да ходиш чак до Кения... :) Боядисай си твоя :)
Подробностите как да го направиш в домашни условия тук:
http://www.ivosiromahov.com/1_books/b2_1.html
Закълни се, че много, ама много ще се смееш ...
bgwoman написа:
Trust me.......:::))))

цитирай
17. troia - Малко ми звучи
16.12.2012 12:54
невероятно да има приятелски взаимоотношение при изневяра на един от съпрузите. Жената и да знае и да търпи, едва ли изпитва "топли" чувства към него. Ако пък тя кръшка, едва ли мъжът й ще е "приятел" се нея дълго. Скоро около нас стана побой точно по тази причина. Идва полиция да ги разтървава. Съпругът поступа съпругата си познай защо...:)) Една изневяра наранява и човек трябва да не обича половинката си за да не му пука създалата се ситуация. Според мен насилието не е решение. Да търпим заради децата също. Може би съм крайна, но смятам, че ако родителите са в пререкания, това се отразява на психиката на децата. Не е чудно, че нарастна агресията сред тях. Ккавото виждат в къщи, го пренасят на улицата. Темата която подхванахме е много обширна, многопластова и необхватна. Има мноого "трябва", но човек е устроен така, че не винаги постъпва правилно, а се ръководи от чувствата си и емоциите си. Възпитанието също е от значение. Ако не друго може да ни дойде идея да напишем нещо по въпроса.:)) Ще ти предложа /ако искаш/ да си сложиш някакво име. Не върви да те наричам жабче.:)) Надавам се че си изкарала добре партито. На мен тепърва ми предстои. Приятен ден! А забравих, благодаря ти за вицовете.:))
цитирай
18. djani - Ех, миличка! Поразтупка за пореден път сърцето ми....
16.12.2012 14:42
Много мъже мечтаят да бъдат така безнадеждно обичани. Защото, по природа са егоцентрици. Разказа ти, спонтанно ми напомни великия дует на Адриано Челентано и Клаудия Мори. Това гузно в скоропоговорка "Бона сера, доторе", на фона на сърцераздирателната изповед на героинята... И неволно си ги представям. Много-о-о романтично! Но, в нашите прозаични и практични времена, къде ти толкова сантимент? Но е прекрасно написано! :)))
цитирай
19. coacoa11 - Здравей, Троя,
16.12.2012 16:31
Благодаря ти за споделеното мнение. Разбира се, хората постъпват според характера и възпитанието си - може да се карат, може да се бият, може да мълчат или да плачат. Разбирам я твоята съседка - ако мъжът й е стигнал до там да я бие, независимо от повода, значи е имала сериозна причина да си търси щастието извън семейството. Светът е различен и няма две еднакви съдби, за да се правят обобщения кое е правилно и кое не. А за да пишеш добре трябва да познаваш психиката и душевността на хората. Това е трудно и затова намирам за много полезно това, че обменяме мнения :)
Благодаря ти още веднъж!
Тук ти си Троя, а пък аз съм Coacoa11. Така ме наричай или ако предпочиташ, може и жабка да ми викаш. Някога, като се видим на живо, може и другото ми име да разбереш :)
Пожелавам ти весело изкарване, много смях, пълни чаши и танци до зори на партито довечера!
Моето беше такова :)
[quote=troia]невероятно да има приятелски взаимоотношение при изневяра
цитирай
20. coacoa11 - Здравей, Джани,
16.12.2012 19:09
Знам, че е валяла любов около теб, намерил си я - истинската, голямата... Намерих го този дует ... с английски субтитри. Златна класика :) Зарадва ме да го чуя!
http://www.youtube.com/watch?v=wmod3ybPy0I
Явно днес ще си правя вечер на италианската естрада. Много хубава музика, невероятно красиви стихове, музика за душата...
Иначе си ме знаеш вече - живея си извън реалността, в моя си свят. Витая из облаците, виждам събитията и хората по различен от обичайното начин. А различните трудно ги приемат... :) Трябва ми повече практичност, приземяване. В това отношение винаги имам нужда от коректив. Ти ми помагаш, Троя ми помага. Благодаря ви!
Музикален поздрав за вас:
голямата любов - специално за теб: http://www.vbox7.com/play:e8a33b9ef6
и една изповед за Троя :)) - http://www.vbox7.com/play:207b30843b

djani написа:
Много мъже мечтаят да бъдат така безнадеждно обичани. Защото, по природа са егоцентрици. Разказа ти, спонтанно ми напомни великия дует на Адриано Челентано и Клаудия Мори. Това гузно в скоропоговорка "Бона сера, доторе", на фона на сърцераздирателната изповед на героинята... И неволно си ги представям. Много-о-о романтично! Но, в нашите прозаични и практични времена, къде ти толкова сантимент? Но е прекрасно написано! :)))

цитирай
21. shaffi - по темата , моето скромно мнение е:
17.12.2012 20:48
ужасно е да изживяваш цял един живот ,една скрита и горчива любов, защото няма как да бъде толкова пълноценна и красива, когато човека , когото обичаш не е до теб, останалото е една голяма заблуда, егоистично и от двете страни, всеки си мисли ,как да избегне проблемите и няма смелостта да извади на показ тази любов...мое мнение, аз не бих постъпила така, ..ако е любов , да е всеотдайна, а не тайна!няма нужда да се крия!поздрав!
цитирай
22. coacoa11 - Здравей, shaffi,
17.12.2012 23:18
Благодаря, че сподели мнението си. Темата е щекотлива и хората трудно се решават да говорят по нея, така че оценявам високо смелостта ти. Приятно ми е, че става диспут, че има много мнения :)
Виж и тук:
http://karaiany.blog.bg/drugi/2012/12/17/bolki.1032198
Идеята на творческия ми напън, както вече обясних, е че няма граници за любовта. В тази връзка раздялата може да я направи още по-силна, няма нужда и от показност, а тайната не означава липса на всеотдайност, може да е и саможертва. Необходими са много смелост и никакъв егоизъм, за да се решиш да не убиеш любовта и да приемеш болката. Не всеки може да носи такава болка, особено в днешния практичен свят.
Пак уточнявам, говоря за голямата, фаталната любов, която освен в музиката и стиховете съществува и в реалния живот или поне така искам да вярвам :).
Заблуда ли е или не - не знам, не искам да отсъдя. Всеки сам преценява за себе си - какво може да носи и как иска да живее.
Абсолютно съм сигурна, че в твоя живот ти си направила правилния избор и постъпваш по начин, който е добър за теб :)
Сърдечни поздрави и за теб!
shaffi написа:
ужасно е да изживяваш цял един живот ,една скрита и горчива любов

цитирай
23. mariniki - такъв е животът...
19.12.2012 12:11
с всичките му красиви... и тъжни нюанси...
музиката е прекрасна... поздравявам те..
цитирай
24. coacoa11 - Благодаря!
19.12.2012 22:46
"Вашата радост е вашата скръб, само че без маска. Същият извор, от който блика смехът ви, често е пълен с вашите сълзи." Джубран

mariniki написа:
с всичките му красиви... и тъжни нюанси...
музиката е прекрасна... поздравявам те..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: coacoa11
Категория: Лични дневници
Прочетен: 463119
Постинги: 46
Коментари: 819
Гласове: 2835
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031